Αθλητισμός

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Σαν στο… σπίτι του!

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Σαν στο… σπίτι του!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης: Και το σερί του Αστέρα στη Ριζούπολη συνεχίζεται. Πάλι με γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες, οι Αρκάδες πήραν τη πρώτη τους φετινή νίκη, έχοντας το απόλυτο στο «Γ. Καμάρας».

Για ακόμα μια σεζόν, η Ριζούπολη αποδείχθηκε ιδιαίτερα φιλοξένη για τον Αστέρα Τρίπολης. Οπως και τη περσινή σεζόν, οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, πάλι με σκόρερ τον Μπαράλες! Πρώτη νίκη για τους «κυανοκίτρινους», παραμένει χωρίς τρίποντο η «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Μια αλλαγή σε σχέση με την τελευταία 11άδα που παρέταξε ο Φέστα στο «Βικελίδης», με τον Ιωαννίδη να παίρνει τη θέση του Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.

Tρεις έκανε ο Μίλαν Ράσταβατς, η μια αναγκαστική. Ο Σέρβος τεχικός άφησε εκτός τον Παπαδόπουλο που δεν πατούσε καλά στα δύο τελευταία παιχνίδια των Αρκάδων με Ολυμπιακό και Βόλο, δίνοντας γάντια βασικού στον Τσιφτσή, ενώ τη θέση του Κανελλόπουλου πήρε ο Σόνι, σκόρερ του μοναδικού τέρματος που έχουν σημειώσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα οι «κιτρινομπλέ». Λίγο πριν τη σέντρα, προέκυψε και η… εκτός προγράμματος, αφού ο Ατιένθα ένιωσε ενοχλήσεις, τη θέση του στην 11άδα πήρε ο Σανταφέ και εκείνη στο κέντρο της αμυνας ο Βαλιέντε.

O Άλβες γλιτώνει το 0-1 και… αγγίζει το 1-0!

Με μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα ξεκινάει το ματς. Στο 3′ από σέντρα του Σίτο, ο Κρεσπί πιάνει τη κεφαλιά, ο Κότσαρης παρακολουθεί τη μπάλα που κατευθύνεται προς τα δίχτυα, αλλά πάνω στη γραμμή ο Μπρούνο Άλβες γλιτώνει τα χειρότερα για τον Απόλλωνα.

Ο Πορτογάλος στόπερ του Απόλλωνα αφού γλίτωσε το 0-1, ακούμπησε το 1-0, όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 21′ είδε τη μπάλα να «σταματάει» στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή, ενώ στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Φατιόν πέρασε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το διαγώνιο σουτ του Τουτουαρίμα στο 38′.

To πρώτο ημίχρονο κλείνει, όπως άνοιξε. Με τους Αρκάδες να απειλούν με στημένη μπάλα. Εκτέλεση φάουλ του Άλβαρεζ, κεφαλιά του Μπαράλες πάνω από τα δοκάρια του Κότσαρη η μπάλα.

Σπάει το «ρόδι» ο Μπαράλες

Η επόμενη κεφαλιά του Μπαράλες βρίσκει στόχο. Στο 48′ ο Αργεντίνος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κρεσπί, νικάει τον Κότσαρη, ο Αστέρας σκοράρει για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα και ο Μπαράλες σπάει το «ρόδι»!

Μετά το γκολ, ο Απόλλωνας κάπου… χάθηκε, κάπου απογοητεύτηκε και παρά τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν από τον Τζιανλούκα Φέστα, δεν μπόρεσε ούτε ως… ιδέα να απειλήσει τον Τσιφτσή. Οι Αρκάδες πάλι, βλέποντας τον χρόνο να περνάει, έπαιξαν και με το ρολόι το τελευταίο 20λεπτο.

Mε δεύτερο φορ τον… Λισγάρα, ο Απόλλωνας πίεσε στο τελευταίο 10λεπτο, αλλά κυρίως με γεμίσματα που δεν άγχωσαν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους.

Οι συνθέσεις

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (82′ Λισγάρας), Τουτουαρίμα, Αλβες, Ντομίνγκες, Κάστρο (82′ Ματέι), Φατιόν, Σλίβκα, Λα Πάρα (63′ Τσιλούλης), Μαρτίνες (58′ Σαχλί), Ιωαννίδης (63′ Nτάουντα).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καστάνιο, Σανταφέ (82′ Ιγκλέσιας), Αλβαρες, Καρμόνα, Βαλιέντε, Μουνάφο, Κρεσπί (90+1′ Τασουλής), Σόνι (70′ Ριέρα), Σίτο (71′ Καπίγια, 81′ Αλί Μπαμπά), Μπαράλες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X