Αθλητισμός

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε του Παναθηναϊκού 2-0

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε του Παναθηναϊκού 2-0
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, συνεχίζοντας έτσι τη ξέφρενη πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα.
Πιο συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν με 2-0 των -αήττητων μέχρι σήμερα- «πράσινων» και, διατηρώντας το απόλυτο νικών στη Super League, φιγουράρουν πλέον μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία.
Τα δύο γκολ που έκριναν το παιχνίδι τα πέτυχαν ο Πρίγιοβιτς (51′) και Λημνιός (76′), έπειτα από ισάριθμες ασίστ του Ζαμπά.

Ο ΠΑΟΚ εξ αρχής ήταν το απόλυτο φαβορί και απλά έπρεπε να το αποδείξει κι εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά κυριάρχησε του Παναθηναϊκού και τον υποχρέωσε στην πρώτη του φετινή ήττα.

Αρκετές εβδομάδες αργότερα πάντως από όσο υπολόγιζαν όλοι στην αρχή της σεζόν.

Ηταν παράσταση για ένα ρόλο η αναμέτρηση της Τούμπας, αφού στην ουσία όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν ως απόλυτο αντίπαλο τον Σωκράτη Διούδη. Όσο ο τερματοφύλακας των «πράσινων» έκανε απίθανες επεμβάσεις, τόσο διατηρούσε την ομάδα του ζωντανή στο… καμίνι της Τούμπας. Όμως ποτέ ο ένας δεν νίκησε τους 11.

Μόνο ο Μαραντόνα το έχει πετύχει αυτό και δεν θα ξαναγίνει ποτέ. Η άμυνα του «τριφυλλιού» δεν μπορούσε να αντέξει το σφυροκόπημα των γηπεδούχων και το τελικό σκορ μάλλον… κολακεύει τους φιλοξενούμενους.

Ο Λέο Ζαμπά έκανε πάρτι, έβγαλε δύο ασίστ και ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του αγώνα, ενώ για άλλη μια φορά ο Πρίγιοβιτς απέδειξε ότι είναι ευλογία για τον φετινό ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας το ένα γκολ πίσω από το άλλο και ειδικά στα ντέρμπι!

Οι Θεσσαλονικείς που ξαναπάτησαν την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και κανείς δεν ξέρει που κι αν σταματήσει αυτό το σερί. Αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη πέρασε… αέρας από Καραϊσκάκη και Χαριλάου.

Η ανωτερότητα των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου επιβεβαιώθηκε κι έδειξαν απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο χωρίς ούτε λεπτό να υποτιμήσουν τον αντίπαλο. Άλλωστε το κάζο με την Βίντι είναι ακόμη πρόσφατο κι όπως φάνηκε αποδείχθηκε «οδηγός για να αποφύγει τις κακοτοπιές».

Ο ΠΑΟΚ πλέον έβγαλε με απόλυτη επιτυχία μια σειρά δύσκολων αγώνων και βλέπει ακόμη πιο αισιόδοξα την συνέχεια.

Ενώ εξ αρχής οι «πράσινοι» γνώριζαν πόσο δύσκολο είναι αυτό το ματς και πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα 7 προηγούμενα που έδωσαν. Γνώριζαν ότι ο αντίπαλος έχει και καλύτερο σύνολο και πιο έμπειρο και καλύτερες μονάδες. Ήξεραν ότι θα παίξουν σε ένα γήπεδο «καμίνι» που τα άπειρα παιδιά σαφώς και θα είχαν… θέμα. Σαφώς και κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι παίκτες του Δώνη δεν το πάλεψαν. Το αντίθετο. Ό,τι μπορούσαν το έβγαλαν και όσο μπορούσαν.

Το πήγαν όσο πήγαινε, έψαξαν στο 0-0 να… κλέψουν το ματς αλλά φυσικά ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και δεν τα κατάφεραν. Ούτε το σκορ… ξέφυγε όπως ενδόμυχα υπήρχε ο φόβος ώστε να χαλάσει η καλή εικόνα. Μια ακόμη εμπειρία, σαφώς χρήσιμη για την συνέχεια και ως σύνολο και ως μονάδες…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X