Αθλητισμός

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2 : Ισοφάρισε με γκολ στο 96 ο γηπεδούχος

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2 : Ισοφάρισε με γκολ στο 96 ο γηπεδούχος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας του Παναθηναϊκού, προηγήθηκε με 2-1 στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, όμως ο Σουηδός επιθετικός που πέρασε ως αλλαγή, έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας, σκοράροντας στις καθυστερήσεις για το 2-2.

Μετά από μία συναρπαστική “μάχη”… ευρωπαϊκού επιπέδου, ο ΠΑΟΚ λίγο έλλειψε να πάρει το “διπλό”, όμως ο Παναθηναϊκός με γκολ του Γερεμέγιεφ στην… εκπνοή, έσωσε την παρτίδα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση και στα πρώτα δυο λεπτά έχασε σημαντική ευκαιρία. Ο Τζούρισιτς πήρε την μπάλα από τα αριστερά, έκανε την κούρσα, σούταρε, όμως η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι. Στην επόμενη φάση, το “τριφύλλι” απείλησε ξανά με τον Τζούρισιτς, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Τσέριν, όμως αστόχησε στην προσπάθειά του. Παρά την αγωνιστική υπεροχή των “πρασίνων”, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα πρώτος. Στο 19′, ο Τόμας επωφελήθηκε από την απόκρουση του Μπρινιόλι στην προσπάθεια του Κωνσταντέλια και κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 υπέρ του “Δικέφαλου του Βορρά”. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβγαλε αντίδραση και στο 29ο λεπτό, έχασε ξανά σημαντική ευκαιρία. Ο Κώτσιρας επιχείρησε σουτ από τα όρια της περιοχής, όμως ο Κοτάρσκι έβγαλε με δυσκολία. Λίγο αργότερα, ο Τζούρισιτς κινήθηκε πλάγια από τη δεξιά πλευρά, έκανε το γύρισμα και ο Παλάσιος πρόλαβε να σουτάρει για να νικήσει τον Κοτάρσκι, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Λίγο πριν την ανάπαυλα μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Μπερνάρντ μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ που κατέληξε στο πλάι των διχτύων του Κοτάρσκι.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν αρκετά… ζεστά το δεύτερο ημίχρονο. Στο 49′, οι “ασπρόμαυροι” έχασαν… επικίνδυνη φάση. Ο Κεντζιόρα έκανε το γύρισμα, αλλά ο Τόμας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στην κενή εστία του Μπρινιόλι. Στο 55′, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε καλή ευκαιρία με το γύρισμα του Χουάνκαρ μέσα από την περιοχή, όμως ο Παλάσιος δεν κατάφερε να ευστοχήσει με σουτ λίγο έξω από την μικρή περιοχή. Στο 57′, ο Τόμας με εξαιρετικό μακρινό σουτ απείλησε τον Μπρινιόλι, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, “αγγίζοντας” το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Τάισον έκανε ατομική κούρσα, πάσαρε στον Ζίβκοβιτς και εκείνος με… έξοχο τελείωμα έκανε το 2-1 για τον “Δικέφαλο του Βορρά”.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, όμως οι “πράσινοι” συνέχισαν να προσπαθούν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 78′, ο Γεντβάι με ένα γέμισμα βρήκε τον Βέρμπιτς και εν συνεχεία αυτός με το κεφάλι… έστρωσε την μπάλα στον Βιλένα, ο οποίος σούταρεμ όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Βιλένα μάλιστα παρέμεινε… δραστήριος, όμως οι προσπάθειές του δεν έβρισκαν στόχο. Στο 88′, το “τριφύλλι” έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία με τον Κοτάρσκι να επεμβαίνει σε επικίνδυνη κεφαλιά του Γεντβάι. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γερεμέγιεφ κατάφερε να “πιάσει” την κεφαλιά και να σκοράρει, σώζοντας το βαθμό της ισοπαλίας για τους “πράσινους”.

ΓΚΟΛ: 32′ Παλάσιος, 90’+6′ Γιερεμέγιεφ / 19′ Τόμας, 58′ Ζίβκοβιτς
ΔΟΚΑΡΙ: 2′ Τζούρισιτς / 57′ Τόμας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 48′ Τζούρισιτς / 44′ Μπάμπα, 45’+2′ Τάισον, 54′ Σβαμπ, 77′ Κοτάρσκι
ΚΟΚΚΙΝΗ: – 
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Ο Μπράντον Τόμας έφτασε τα τρία γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στην Ελλάδα. Τόσα έχει βάλει μόνο απέναντι στην Καλαμάτα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεβντάι, Χουάνκαρ (82′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (76′ Βιλένα), Μπερνάρ, Τζούρισιτς (69′ Βέρμπιτς), Παλάστιος (70′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (82′ Γερεμέγιεφ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Έκονγκ, Κουλιεράκης (61′ Ντεσπότοφ), Μπάμπα, Τσιγγάρας (61′ Οζντόεφ), Σβαμπ (71′ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (83′ Μουργκ), Μπράντον (71′ Σαμάτα).//Γ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X