Ελλάδα

Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα είναι ανέτοιμη για ανατολίτικο παζάρι

Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα είναι ανέτοιμη για ανατολίτικο παζάρι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άμεση απάντηση της ελληνικής πλευράς στις νουθεσίες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου για συμβιβασμό και «την Ελλάδα που πρέπει να μάθει να μοιράζεται στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σχολίασε το πρωί της Πέμπτης ότι «η Ελλάδα είναι διαχρονικά έτοιμη για έντιμη συνεννόηση στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

Όπως μετέδωσε ο ANT1 o Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε με νόημα ότι «είμαστε διαχρονικά ανέτοιμη για ανατολίτικο παζάρι και ανέντιμο, καταχρηστικό συμβιβασμό».

Νωρίτερα ο Τσαβούσογλου είχε πει σε συνέντευξή του ότι γίνονται βήματα αποκλιμάκωσης της έντασης μέσω του μηχανισμού διαλόγου που στήθηκε μετά την κρίση των Ιμίων και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ανέφερε ωστόσο ότι η προηγούμενη κυβέρνηση τους δυσκόλεψε σε αυτή τη διαδικασία και τόνισε ότι μετά τις εκλογές, συμφωνήθηκε να ξαναρχίσουν πιο εντατικά οι συνομιλίες.

«Αυτά λειτουργούσαν καλά, μέχρι να έρθει ο Τσίπρας στη διακυβέρνηση. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα έχουν γίνει υπερπατριωτικά. Συμφωνήσαμε να αρχίσουμε ξανά τις συνομιλίες με τον νέο πρωθυπουργό, μετά την αλλαγή κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα με τους Ελληνοκυπρίους προσπάθησαν να εξαιρέσουν την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε. Όμως λέμε στην Ελλάδα: “μπορούμε να συμφωνήσουμε αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Να είστε έτοιμοι να μοιραστείτε στην ανατολική Μεσόγειο. Όμως αν συνεχίσετε να σφετερίζεστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα συνεχίσουμε αυτά τα βήματα”»τόνισε.

«Χωρίς ένταση εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τέτοια βήματα. Όμως περιμένουμε ειλικρίνεια και από την απέναντι πλευρά», συμπλήρωσε.

Δείτε ακόμη:

Ομόνοια: Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της πλατείας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X