Διεθνή

Θαύμα στα ερείπια της Κασαμίτσιολα: Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανά και τα δύο αδελφάκια του μόλις 7 μηνών Πασκουάλε! (pics&vid)

Θαύμα στα ερείπια της Κασαμίτσιολα: Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανά και τα δύο αδελφάκια του μόλις 7 μηνών Πασκουάλε! (pics&vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καλά στην υγεία τους είναι και τα τρία αδέρφια που είχαν παγιδευτεί στα χαλάσματα κτιρίου που κατέρρευσε στην Κασαμίτσιολα της Ισκια μετά τον σεισμό των 4 Ρίχτερ. Τα τρία αγόρια σώθηκαν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που συνέχισαν ασταμάτητα να σκάβουν στα συντρίμμια με γυμνά χέρια, ακόμη και 14 ώρες μετά την σεισμική δόνηση.

Από τη νύχτα στα ιταλικά αλλά και στα διεθνή ΜΜΕ ένα βίντεο προβάλλεται συνεχώς: Η διάσωση από τα χαλάσματα ενός μωρού επτά μηνών. Και τώρα έρχονται να προστεθούν οι εικόνες και τα βίντεο από τον απεγκλωβισμό των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας, τα οποία βγήκαν ζωντανά από τα ερείπια ύστερα από 17 ώρες.

Ο απεγκλωβισμός του μωρού

Στο βίντεο με το μωρό, φαίνονται οι πυροσβέστες με προσεκτικές κινήσεις να ψάχνουν στα συντρίμμια, ώσπου ξαφνικά ακούγεται το κλάμα του μωρού όταν ο άνδρας το τραβάει σιγά σιγά έξω από τα ερείπια.

Με τους διασώστες να φωνάζουν «μπράβο» και όσους είναι εκεί να χειροκροτούν, ο άντρας βγάζει έξω το μωρό,  το οποίο αν και κλαίει φαίνεται καλά στην υγεία του.

Οι έρευνες κάτω από τα ερείπια συνεχίστηκαν καθώς τα δύο αδελφάκια του μωρού, ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών, ήταν επίσης παγιδευμένα στα ερείπια. Υστερα από αρκετές ώρες οι άνδρες των σωστικών συνεργείων κατάφεραν να τα απεγκλωβίσουν και αυτά.

Τα νήπια έχουν βρει καταφύγιο κάτω από ένα κρεβάτι. Ύστερα από ώρες οι διασώστες, οι οποίοι τους έδιναν νερό και μιλούσαν μαζί τους, ενώ μετακινούσαν προσεκτικά τα συντρίμμια, με τα χέρια, για να μην υπάρξει τραυματισμός, κατάφεραν να τα απεγκλωβίσουν.

Firefighters and rescuers pull out a boy, Mattias, from the collapsed building in Casamicciola, on the island of Ischia, near Naples, Italy, a day after a 4.0-magnitude quake hit the Italian resort island, Tuesday, Aug. 22, 2017. irefighters freed a 7-month-old baby and an older brother from rubble of a house some seven hours after the quake, and are continuing work on rescuing another brother who remained trapped. (Italian Carabinieri, HO/ANSA via AP)

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) όταν οι διασώστες άρχισαν να πανηγυρίζουν για τον απεγκλωβισμό και του τρίτου παιδιού.

Το δεύτερο παιδάκι είχε απεγκλωβιστεί στις 11 το πρωί, ενώ το μωρό τη νύχτα, στις 4 τα ξημερώματα.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X