Διεθνή

Αφγανιστάν: Δολοφόνησαν 8 μηνών έγκυο αστυνομικό μπροστά στα παιδιά και τον σύζυγο (pics)

Αφγανιστάν: Δολοφόνησαν 8 μηνών έγκυο αστυνομικό μπροστά στα παιδιά και τον σύζυγο (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι Ταλιμπάν φέρεται να σκότωσαν μια γυναίκα αστυνομικό στο Φιροζόκο, πρωτεύουσα της κεντρικής επαρχίας Γκορ στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με το BBC, τα μέλη της οικογένειας του αξιωματικού, που ονομάζεται Μπάνου Νέγκαρ, είπαν ότι το πρόσωπό της «παραμορφώθηκε πολύ» λόγω της επίθεσης των Ταλιμπάν.

Το ρεπορτάζ του BBC ανέφερε περαιτέρω: «Η οικογένεια της δήλωσε ότι η Νέγκαρ, η οποία εργαζόταν στην τοπική φυλακή, ήταν οκτώ μηνών έγκυος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ακούστηκαν να μιλούν αραβικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “The Sun”, οι Ταλιμπάν τη σκότωσαν μπροστά στα παιδιά και τον σύζυγό της κατά τη διάρκεια εκτέλεσης από πόρτα σε πόρτα.

Οι τραγικές εικόνες της νεκρής αστυνομικού κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου το σώμα της γυναίκας εθεάθη ξαπλωμένο σε αιματοβαμμένο χαλί. Ένα ζευγάρι κατσαβίδια γεμάτα αίμα διακρίνονταν, επίσης, στο χαλί. Η οικογένεια της δολοφονηθείσας είπε ότι οι Ταλιμπάν «υποσχέθηκαν να ερευνήσουν» το περιστατικό.

https://twitter.com/AdityaRajKaul/status/1434546374507331592

Σημειώνεται πάντως ότι εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε στο BBC ότι δεν είχαν καμία εμπλοκή στον θάνατο της γυναίκας και πως ερευνούν το περιστατικό.

Από τότε που οι Ταλιμπάν πήραν την εξουσία στα χέρια τους στο Αφγανιστάν επιχείρησαν να παρουσιαστούν ως πιο ανεκτικοί και φιλελεύθεροι. Ωστόσο, αρκετά περιστατικά ωμότητας και καταστολής, που έχουν αναφερθεί στη χώρα από την αναβίωση της εξτρεμιστικής ομάδας στην Καμπούλ, παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα απ’ αυτήν που δηλώνουν.

Το Σάββατο 5/9, οι Ταλιμπάν διέλυσαν μια διαδήλωση γυναικών στην Καμπούλ. Οι διαδηλώτριες ζητούσαν τη συνέχιση των πολιτικών δικαιωμάτων για τις γυναίκες που είχαν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του δημοκρατικού καθεστώτος μετά το τέλος της προηγούμενης θητείας των Ταλιμπάν στην εξουσία.

Οι διαδηλωτές ισχυρίστηκαν ότι στοχοποιήθηκαν από τους εξτρεμιστές ενώ προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση με δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού καθώς προσπαθούσαν να κατευθυνθούν προς το προεδρικό μέγαρο. «Πριν από 25 χρόνια, όταν ήρθαν οι Ταλιμπάν, με εμπόδισαν να πάω σχολείο. Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησής τους, σπούδασα για 25 χρόνια και εργάστηκα σκληρά. Για χάρη του καλύτερου μέλλοντός μας, δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί», δήλωσε η δημοσιογράφος Αζίτα Ναζίμι στο TOLOnews.Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλέστηκε έναν άλλο διαδηλωτή που είπε: «Χτύπησαν επίσης γυναίκες στο κεφάλι με ένα πυροβόλο όπλο και οι γυναίκες μάτωσαν».

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ταλιμπάν εξέδωσαν διάταγμα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, διατάσσοντάς τα να μην διδάσκουν άνδρες και γυναίκες φοιτητές μαζί, όπως αναφέρει δημοσίευμα του indiatoday.

«Οι […] πολίτες του Αφγανιστάν θα συνεχίσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευσή τους υπό το πρίσμα του νόμου της Σαρία με ασφάλεια, χωρίς να βρίσκονται σε μικτό αρσενικό και θηλυκό περιβάλλον» δήλωσε ο Αμπντούλ Μπακί Χακάνι, υπουργός ανώτατης εκπαίδευσης των Ταλιμπάν σε συνάντηση με τους πρεσβύτερους, γνωστή ως Λόγια Τζίργκα.

https://twitter.com/AdityaRajKaul?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1434546374507331592%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsputniknews.gr%2F20210906%2Ftalimpan-dolofonisan-8-minon-egkyo-astynomiko-mprosta-sta-paidia-kai-ton-syzygo—-sklires-eikones-17373998.html

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X