Διεθνή

Χαμάς: Τουλάχιστον 10.022 οι νεκροί στη Γάζα – Ανάμεσά τους 4.104 παιδιά

Χαμάς: Τουλάχιστον 10.022 οι νεκροί στη Γάζα – Ανάμεσά τους 4.104 παιδιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 10.022 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 4.104 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πυρά από τις 7 Οκτωβρίου στην Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπό την Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Νωρίτερα, υπεύθυνοι των μεγάλων ανθρωπιστικών υπηρεσιών του ΟΗΕ, καθώς και διεθνών φιλανθρωπικών οργανώσεων, ζήτησαν «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι «τρομερή» και «απαράδεκτη», σε μια σπάνια κοινή δήλωση.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι επιθέσεις της Χαμάς δεν μπορούν να «δικαιολογήσουν τη συλλογική τιμωρία» του παλαιστινιακού λαού.

Χαμάς: Ξανανοίγει το πέρασμα της Ράφα για ξένους και όσους έχουν διπλή υπηκοότητα

Το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, που συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο, ξανανοίγει σήμερα για την απομάκρυνση ξένων και όσων έχουν διπλή υπηκοότητα οι οποίοι έχουν αποκλειστεί στη μικρή παλαιστινιακή περιοχή που βομβαρδίζεται αδιάκοπα από το Ισραήλ αφότου η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Χαμάς.

Το πέρασμα είχε ανοίξει για τρεις ημέρες, την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, αφήνοντας να βγουν δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίες και εκατοντάδες κάτοχοι ξένων διαβατηρίων προτού να ξανακλείσει. Η Χαμάς είχε θέσει ως όρο για το άνοιγμα από τη δική της πλευρά τη διέλευση ασθενοφόρων προς τη Ράφα μετά τον φονικό βομβαρδισμό από το Ισραήλ ενός ασθενοφόρου στην πόλη της Γάζας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X