Διεθνή

Δημοσκόπηση «κόλαφος» για το SPD! Ιστορικό χαμηλό για τα ποσοστά του

Θα επιβεβαιωθεί σε ενδεχόμενο εκλογών η δημοσκόπηση του γερμανικού κρατικού δικτύου ARD;

Αν ναι, τότε οι Σοσιαλιστές στη Γερμανία, θα καταγράψουν τα χειρότερα ποσοστά τους από το μακρινό 1887!

Η αποκαλυπτική δημοσκόπηση

Σε δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κρατικό δίκττυο, το CDU/CSU των Μέρκελ – Ζεεχόφερ δείχνει μεγάλη πτώση σε σχέση με τις εκλογές του 2017, καθώς υποχωρούν από το 41,8% στο 28%.

Από την πλευρά του το SPD, δείχνει να χάνει ακόμα και τη δεύτερη θέση που κατέκτησε – με μεγάλη μείωση και από τις προηγούμενες εκλογές- από το 20,5% στο 17%. Χαμηλότερο ποσοστό οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία είχαν μόνο το 1887, όταν το κόμμα τους κατέγραψε 10%, ενώ αντίστοιχο ποσοστό, είχαν στις εκλογές του Μαρτίου του 1933, όταν ο Χίτλερ κατέκτησε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 49% και το SPD είχε μόλις 18% με τους κομμουνιστές να ακολουθούν στο 12%.

Έτσι το SPD, μοιάζει να υποχωρεί στην τρίτη θέση. Με τους ξενοφοβικούς του AfD να ενισχύονται από το 12,7% που κατέκτησαν στις πρόσφατες εκλογές. Και να φτάνουν πλέον το 18%. Οι Πράσινοι που στις εκλογές είχαν ποσοστό 8,9% φτάνουν στο 15%. Το Die Lienke παραμένει στο 10%.

Εκλογές: Θρίλερ ή περίπατος; Τι θα κρίνει το αποτέλεσμα

Κοντά στα εκλογικά τους ποσοστά και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες που από 10,7% φαίνονται να καταγράφουν 9%.

Θέλουν πρόωρες εκλογές οι Γερμανοί

Σε άλλη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στην Bild, σχεδόν μισοί εκ των Γερμανών ψηφοφόρων προκρίνουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών, καθώς 47% απαντά υπέρ και μόλις 29% κατά.

Ολες οι Ειδήσεις