Διεθνή

Ένας νεκρός έπειτα από συντριβή καναντέρ στα σύνορα Πορτογαλίας-Ισπανίας

Ένας νεκρός έπειτα από συντριβή καναντέρ στα σύνορα Πορτογαλίας-Ισπανίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, το καναντέρ συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στα βόρεια σύνορα της Πορτογαλίας.

Ο 65χρονος πιλότος που έχασε τη ζωή του, υπέκυψε λίγη ώρα μετά την άφιξη των τραυματιοφορέων, ενώ ο έτερος χειριστής, ηλικίας 39 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο στη Βιάνα ντου Καστέλου, στο βορειοδυτικό άκρο της Πορτογαλίας.

«Το δυστύχημα έγινε στην ισπανική επικράτεια, ένα-δυο χιλιόμετρα από τα σύνορα» των δύο χωρών της Ιβηρικής, διευκρίνισε με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η πορτογαλική Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας.

Το αεροσκάφος τύπου Canadair «συνετρίβη σε κατοικημένη ορεινή περιοχή» λίγη ώρα αφότου είχε ολοκληρώσει ελιγμό για «τη φόρτωση νερού», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πέδρου Αραούζου, αξιωματικός της πορτογαλικής Πολιτικής Προστασίας.

Το καναντέρ συμμετείχε σε επιχείρηση για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κοινότητα Λιντόζου, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Πενέδα-Ζερές, φυσικού συνόρου με την ισπανική περιφέρεια της Γαλικίας.

Την ώρα του δυστυχήματος, επτά πορτογαλικά και τέσσερα ισπανικά αεροσκάφη επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά, μαζί με περίπου εκατό στελέχη του πορτογαλικού πυροσβεστικού σώματος.

Ο Eduardo Cabrita, υπουργός Εσωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση χθες το απόγευμα, εκφράζοντας τα «ειλικρινά συλλυπητήρια του» στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του πιλότου Jorge Jardim, ο οποίος αποτελούσε μέρος της ειδικής εναέριας πυροσβεστικής δύναμης .

Ο κ. Cabrita ευχήθηκε επίσης για την πλήρη ανάκαμψη του άλλου πιλότου, λέγοντας «σε αυτήν την τραγική στιγμή θα ήθελα να στείλω έναν λόγο αλληλεγγύης σε όλους εκείνους που παρέχουν τέτοια ανιδιοτελή υπηρεσία στη χώρα στην καταπολέμηση των πυρκαγιών».

Ευχαρίστησε επίσης τις ισπανικές αρχές για τη βοήθειά τους στη δύσκολη επιχείρηση ανάκτησης.

Δείτε ακόμη:

Βουλή Λιβύης: Η οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου «μπλοκάρει ανεύθυνες ατζέντες»

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X