Διεθνή

Ένας παραμυθένιος γάμος- Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η… «κοινή θνητή» της καρδιάς του (pics)

Ένας παραμυθένιος γάμος- Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η… «κοινή θνητή» της καρδιάς του (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο, ο πρίγκιπας Φίλιππος Καραγεώργεβιτς -γιος του πρίγκιπα Αλεξάνδρου της Σερβίας και της πριγκίπισσας Μαρία ντα Γκλόρια της Ορλεάνης- παντρεύτηκε μια «κοινή θνητή», την αγαπημένη του, Ντάνιτσα Μαρίνκοβιτς. Για πρώτη φορά από το 1923, έγινε γάμος μέλους βασιλικής οικογένειας στη Σερβία.

Η τελετή έγινε στο Βελιγράδι και πολλοί «γαλαζοαίματοι» είδαν τον πρίγκιπα και τη γραφίστρια να κάνουν το πρώτο βήμα της κοινής τους ζωής.

Η 30χρονη Ντάνιτσα Μαρίνκοβιτς, κόρη του Σέρβου καλλιτέχνη Τσίλε Μαρίνκοβιτς, επέλεξε ένα απλό, αλλά κομψό, νυφικό της σχεδιάστριας Ροξάντα Ίλινιτς. Μετά την τελετή, όταν το ζευγάρι βγήκε από τον ναό, παιδιά τους έραναν με ροδοπέταλα.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail και του apimages, η Μαρίνκοβιτς έχει γεννηθεί στο Βελιγράδι, αλλά έχει γαλλική υπηκοότητα, ενώ σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία, όπως και ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Μάλιστα, η ελληνική παρουσία δεν έλειπε από τον γάμο, καθώς, σύμφωνα με την Espresso, στη λίστα ξεχωρίζουν τα ονόματα των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Λάτση, Λαιμού και Γουλανδρή, οι οποίες διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια σχέσεις με τον πατέρα του γαμπρού, πρίγκιπα Αλέξανδρο της Σερβίας, και τη δεύτερη σύζυγό του, την ελληνικής καταγωγής πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Ο γάμος θεωρείται ιστορικός για το πρώην βασίλειο της Σερβίας, αφού θα είναι ο πρώτος που θα πραγματοποιηθεί 95 χρόνια μετά τον γάμο του βασιλιά Αλέξανδρου του Μεγάλου με τη βασίλισσα Μαρία το 1922 και 16 χρόνια μετά τη διά νόμου επιστροφή της βασιλικής οικογένειας από την εξορία στο Λευκό Παλάτι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X