Διεθνή

Ιταλία – Κορονοϊός: 4χρονος θετικός από το Νοέμβριο του 2019

Ιταλία – Κορονοϊός: 4χρονος θετικός από το Νοέμβριο του 2019
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το 4χρονο αγόρι στην Ιταλία φέρεται να προσβλήθηκε από κορονοϊό το Νοέμβριο του 2019, ενώ στη χώρα ο ιός ταυτοποιήθηκε μόλις στα τέλη Ιανουαρίου του 2020.

Σύμφωνα με την DailyMail, το αγόρι,που ζούσε κοντά στο Μιλάνο και δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα στις 30 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, οπότε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στις 5 Δεκεμβρίου, πήραν δείγμα από το λαιμό του, το οποίο στη συνέχεια εξετάστηκε και βγήκε θετικό στον κορονοϊό.

Η νέα αποκάλυψη έρχεται τρεις εβδομάδες μετά τη δημοσίευση μελέτης του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου της Ιταλίας, που έδειξε ότι ο ιός εξαπλωνόταν στην χώρα ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεκάδες εθελοντές, που συμμετείχαν σε μια δοκιμή από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο, είχαν αναπτύξει αντισώματα κατά του Covid-19 πολύ πριν τον Φεβρουάριο.

Μια άλλη δοκιμή, άλλωστε, είχε ήδη αποκαλύψει ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα είχαν αντισώματα μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι ενδέχεται να είχαν κολλήσει τον ιό τον Σεπτέμβριο.

Η νέα μελέτη οδήγησε τους ερευνητές να κάνουν λόγο για μία «μακροπρόθεσμη, μη αναγνωρισμένη εξάπλωση» του ιού, η οποία θα μπορούσε να εξηγήσει το γιατί το ξέσπασμα ήταν τόσο καταστροφικό για την Ιταλία τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Κυβερνοεπίθεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X