Υγεία

AstraZeneca: Παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον COVID-19

AstraZeneca: Παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον COVID-19
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

AstraZeneca: Την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον COVID-19 λόγω «πλεονάσματος διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων» μετά την πανδημία ανακοίνωσε η AstraZeneca.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα προχωρήσει στην απόσυρση των αδειών κυκλοφορίας του εμβολίου Vaxzevria εντός της Ευρώπης.

«Καθώς έκτοτε έχουν αναπτυχθεί πολλαπλά, παραλλαγμένα εμβόλια COVID-19, υπάρχει πλεόνασμα διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων», δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι αυτό οδήγησε σε μείωση της ζήτησης για το Vaxzevria, το οποίο δεν παρασκευάζεται και δεν προμηθεύεται πλέον.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία είχε προηγουμένως παραδεχθεί σε δικαστικά έγγραφα ότι το εμβόλιο προκαλεί παρενέργειες όπως θρόμβους και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Η αίτηση της εταιρείας για την απόσυρση του εμβολίου υποβλήθηκε στις 5 Μαρτίου και τέθηκε σε ισχύ στις 7 Μαΐου, σύμφωνα με την Telegraph, η οποία ανέφερε πρώτη την εξέλιξη.

Επίσης στις 7 Μαΐου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι το εμβόλιο δεν έχει πλέον άδεια χρήσης.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου AstraZeneca άρχισε να προσανατολίζεται προς τα εμβόλια για τον αναπνευστικό και τα φάρμακα για την παχυσαρκία, καθώς οι πωλήσεις του φαρμάκου για τον COVID-19 μειώθηκαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X