Διεθνή

Ο Νετανιάχου αποκλείει κατάπαυση του πυρός – «Είναι ώρα για πόλεμο»

Ο Νετανιάχου αποκλείει κατάπαυση του πυρός – «Είναι ώρα για πόλεμο»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για κατάπαυση του πυρός.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα, δήλωσε: «Είναι ώρα για πόλεμο», χαρακτηρίζοντας τη Χαμάς «βαρβάρους που επιδιώκουν να καταστρέψουν όλα όσα αγαπάμε και να εγκαινιάσουν έναν κόσμο φόβου και σκοταδιού».

Ο Νετανιάχου συνέχισε λέγοντας: «Ακριβώς όπως οι ΗΠΑ δεν θα συμφωνούσαν σε κατάπαυση του πυρός μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ ή μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου».

«Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία», είπε. «Η Βίβλος λέει “υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο”, αυτή είναι η ώρα για πόλεμο. Ένας πόλεμος για το κοινό μας μέλλον. Σήμερα, τραβάμε μια γραμμή μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας», είπε ο Νετανιάχου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X