Διεθνή

Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο για τα σοκολατάκια…

Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο για τα σοκολατάκια…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διπλωματικό επεισόδιο παρ ολίγων να δημιουργηθεί ανάμεσα στην Ιαπωνία και το Ισραήλ εξ αιτίας ενός γλυκού   ….

Όταν στην πρόσφατη επίσκεψη του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και η σύζυγός του κάθισαν στο τραπέζι του επίσημου δείπνου, που τους παρέθεσε ο Βενιαμίν Νετανιάχου  δεν μπορούσαν να φανταστούν το τέλος του δείπνου.
Όπως αποκαλύφθηκε μετά από ένα λούκουλειο γεύμα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα περίεργο  επιδόρπιο…
Ο Ισραηλινός celebrity chef Μόσε Σέγκεβ, προσωπικός σεφ του Ισραηλινού πρωθυπουργού, αποφάσισε να σερβίρει στον Ιάπωνα πρωθυπουργό και τη σύζυγό του σοκολατάκια,  μέσα σε ένα… αντρικό  παπούτσι!
Η επιλογή αυτή θεωρήθηκε ως ιδιαίτερα προσβλητική από τον επίσημο καλεσμένο καθώς οι Γιαπωνέζοι όπως και οι περισσότεροι λαοί του πλανήτη δεν συνηθίζουν να τρώνε με τα παπούτσια πάνω στο τραπέζι.

«Ήταν μια ανόητη και αναίσθητη επιλογή», δήλωσε στην εφημερίδα Yediot Aharonot ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός διπλωμάτης που έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ιαπωνία. Όπως επισήμανε «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην ιαπωνική κουλτούρα από τα παπούτσια. Όχι μόνο τα βγάζουν όταν μπαίνουν στο σπίτι τους, αλλά φροντίζουν να κυκλοφορούν χωρίς αυτά και στα γραφεία τους. Ακόμα και ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του δεν φοράνε παπούτσια στη δουλειά. Είναι το ίδιο με το να σερβίρεις σε έναν Ισραηλινό επισκέπτη σοκολατάκια μέσα σε ένα πιάτο σε σχήμα χοίρου!».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X