Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άρχισε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα πρόξενου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άρχισε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα πρόξενου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα γενικού πρόξενου από την πολιορκημένη Μαριούπολη ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης (15.03.2022).

Μαζί με τον Έλληνα διπλωμάτη, από τη Μαριούπολη αποχώρησε το προσωπικό της αποστολής του ΟΑΣΕ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Από τη Μαριούπολη, ο Έλληνας διπλωμάτης και οι υπόλοιποι πολίτες, θα κινηθούν προς τα δυτικά, προς τη Ζαπορίζια.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αυτή την στιγμή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα προξένου από την Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ» είπε για την επιχείρηση ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην Βουλή.

Και συνέχισε: «Και εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς βρίσκονται ήδη στην κατεύθυνση προς Ζαπορίζια. Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας. Ούτως ή άλλως μαζί με τις ευχές όλων μας που τον συνοδεύουν θέλω να πω ξεκάθαρα πως η παρουσία του στην Μαριούπολη και η προσπάθεια να προστατεύσει και να βοηθήσει τους ομογενείς μας, όπως και η προσπάθεια του πρέσβη Φραγκίσκου Κωσταντέλου, του Δημήτρη Δόχτση τιμούν την πατρίδα μας και τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου».

Ο Έλληνας διπλωμάτης και το προσωπικό του ΟΑΣΕ βρίσκονται στα σχεδόν 2.000 αυτοκίνητα που κατάφεραν να φύγουν από τη Μαριούπολη μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου.

«Έως τις 14:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) 2.000 έφυγαν από την πόλη», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, το οποίο δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι κατάφεραν να εγκαταλείψουν την πόλη-λιμάνι όπου οι συνθήκες είναι καταστροφικές μετά από μέρες βομβαρδισμών και πολιορκίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X