Διεθνή

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ήταν εκεί και περιγράφει την εμπειρία του

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ήταν εκεί και περιγράφει την εμπειρία του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην Ιαπωνία βρίσκεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος βίωσε και τον ισχυρό σεισμό των 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε τη χώρα.

Όπως έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook περιγράφοντας τον σεισμό, ήταν «μοναδική εμπειρία η επίσημη προειδοποίηση για το σεισμό, που έφθασε σε όλα τα κινητά, σε δημόσιο χώρο, 1 λεπτό πριν την άφιξη των σεισμικών κυμάτων». Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει επιπλέον ότι ήδη καταγράφεται τσουνάμι τριών μέτρων και τα γρήγορα τρένα-σφαίρες σταμάτησαν αυτόματα, ενώ αναφέρονται και καταρρεύσεις κτιρίων στην επικεντρική περιοχή.

 

ger_59d8d.JPG

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο eretikos.gr μεγάλες φαίνεται πως είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Ιαπωνία, με έναν πρώτο απολογισμό να κάνει λόγο για κατάρρευση κτιρίων, εκκένωση περιοχών και καταστροφές στο οδικό δίκτυο.

Ιαπωνία: 74 Ρίχτερ συγκλόνισαν τη χώρα – Άνοιξαν δρόμοι «φούσκωσαν» ποτάμια διαλύθηκαν σπίτια – Τσουνάμι με κύματα 5 μέτρων και συνεχείς μετασεισμοί [βίντεο]

 

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας, το τσουνάμι έχει κύματα έως και 5 μέτρων, ενώ μετά το σεισμό των 7,6 Ρίχτερ έγιναν πολλοί μετασεισμοί, που οι περισσότεροι ήταν από 5 έως 6,2 Ρίχτερ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X