Διεθνή

Τέλος εποχή του Μπόρις Τζόνσον-Ποιος είναι ο διάδοχος

Τέλος εποχή του Μπόρις Τζόνσον-Ποιος είναι ο διάδοχος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το τσουνάμι των παραιτήσεων υπουργών και οι ισχυρές πιέσεις που ακολούθησαν υποχρέωσαν τον Μπόρις Τζόνσον σε παραίτηση.

Αυτό που απαιτούσαν όλο και περισσότεροι, γίνεται πράξη: ο Μπόρις Τζόνσον έκανε διάγγελμα έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ και ανακοίνωσε την παραίτησή του από πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Είχε προηγηθεί μπαράζ παραιτήσεων μετά την αποκάλυψη πως κάλυψε σύμβουλό του που είχε εμπλακεί σε σεξουαλικό σκάνδαλο.

Ο Τζόνσον ενημέρωσε ότι η διαδικασία επιλογής του νέου αρχηγού θα ξεκινήσει άμεσα και το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Είπε ότι είναι ξεκάθαρη η θέληση του κόμματος να υπάρξει ένας νέος ηγέτης και ένας νέος πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Τζόνσον ευχαρίστησε όσους ψήφισαν τους Τόρις το 2019. Ο τέως πλέον αρχηγός των Τόρις είπε ότι εκλέχθηκε με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία από το 1987 και το μεγαλύτερο μερίδιο των ψήφων από το 1979.

Έπειτα τόνισε ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

«Είναι ξεκάθαρα τώρα η βούληση του κοινοβουλευτικού Συντηρητικού Κόμματος να υπάρξει νέος αρχηγός του κόμματος και επομένως νέος πρωθυπουργός», λέει ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας θεωρείται φαβορί μεταξύ των στελεχών του Συντηρητικού Κόμματος για να αναλάβει την προεδρία των Τόρις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σημερινής δημοσκόπησης του YouGov, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από την θέση του σήμερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X