Διεθνή

Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: “Να σταματήσουν αμέσως οι σκοτωμοί στη Γάζα” – 52 οι νεκροί

Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: “Να σταματήσουν αμέσως οι σκοτωμοί στη Γάζα” – 52 οι νεκροί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Οι σοκαριστικοί σκοτωμοί δεκάδων ανθρώπων, ο τραυματισμός εκατοντάδων άλλων από τις αληθινές σφαίρες των Ισραηλινών στη #Γάζα πρέπει να σταματήσουν αμέσως», έγραψε ο Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν στο μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών στο Twitter.

«Το δικαίωμα στη ζωή πρέπει να γίνεται σεβαστό. Οι υπεύθυνοι για τις εξοργιστικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να λογοδοτήσουν. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εγγυηθεί την απονομή της δικαιοσύνης για τα θύματα- #Ζέιντ».

Στους 52 οι νεκροί

Στους 52 ανέρχονται οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών. Η παλαιστινιακή κυβέρνηση κατηγορεί το Ισραήλ ότι διέπραξε μια τρομερή σφαγή στη Γάζα.

Οι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας ανέφεραν ότι άλλοι 900 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, περίπου 450 από αυτούς από πραγματικές σφαίρες.

Οι διαδηλώσεις εντάθηκαν λόγω της 70ής επετείου της ίδρυσης του Ισραήλ με τα μεγάφωνα σε τεμένη της Γάζας να καλούν τους Παλαιστίνιους να συμμετάσχουν στη «Μεγάλη πορεία της επιστροφής».

Μαύρη Δευτέρα στην Παλαιστίνη – 18 νεκροί, πάνω από 500 τραυματίες για την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ (pics&vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X