Θέμα

Δημοσκόπηση ALCO: Κλείνει η ψαλίδα-“Βόμβες” η ανασφάλεια και εργασιακά

Δημοσκόπηση ALCO: Κλείνει η ψαλίδα-“Βόμβες” η ανασφάλεια και εργασιακά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φοβού το Ευρωβαρόμετρο… Η προβολή των ευρημάτων του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου φαίνεται πως κάποιο ρόλο έπαιξε για κάποιους δημοσκόπους. Οχι όμως για όλους, γιατί υπάρχουν και εκείνοι που βλέπουν ακόμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλπάζει σε…λιβάδια όπου κατευχαριστημένοι πολίτες ψάλλουν το ωσαννά στον σύγχρονο Μωυσή.

Η σημερινή δημοσκόπηση, είναι η πρώτη που μετά τη δημοσίευση των Ευρωβαρόμετρου βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία να υποχωρεί, έστω και λίγο, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χάνει δύο εκατοστιαίες μονάδες στην εμπιστοσύνη προς τον πρωθυπουργό και να υποχωρεί πάλι στο κατώτερο σημείο μετά τις εκλογές.

Η δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του καναλιού και έδειξε ότι η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων έκλεισε κατά 0,4%, γιατί η ΝΔ υποχώρησε 0,2% από 37,4% στο 37,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κέρδισε 0,2% από 23,8% στο 24%.

Πιο κερδισμένο ήταν το ΚΙΝΑΛ από 5,9% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, στο 6,8% στην τωρινή (άνοδος 0,9%). Το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση υποχώρησαν, ενώ το ΜέΡΑ25 παρέμεινε στο ίδιο ποσοστό, κάτω από 3%.

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41% χάνει 2%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει μακριά στο 23%.

Η προπαγάνδα για τους εμβολιασμούς (και λέμε προπαγάνδα γιατί τα στοιχεία σε σύγκριση με τις άλλες χώρες δεν επιβεβαιώνουν το κυβερνητικό αφήγημα της επιτυχίας) αποδίδει, αφού το 67% είναι ικανοποιημένο από το σχεδιασμό (άνοδος 12% από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Δυσαρεστημένο δηλώνει το 25% (μείον 10%).

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης-όπως σας έχει  ενημερώσει ο eretikos.gr-προσπαθεί με τους εμβολιασμούς να δημιουργήσει θετικό κλίμα και να ανοίξει παράθυρο ευκαιρίας για τις εκλογές.

Τα σχέδιά του, όμως, τα χαλάει η ανασφάλεια των πολιτών αφού το 67% των πολιτών δηλώνει λίγο ή καθόλου ασφαλές από την εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας, τινάζοντας στον αέρα το “νόμος και τάξη”  του σερίφη.

Σε μεγάλη πληγή για την κυβέρνηση εξελίσσονται και τα εργασιακά, αφού το 54% δηλώνει πως οι ρυθμίσεις είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους και μόνο το 255 τις χαρακτηρίζει ευμενείς.

 

thumbnail_alco_09.png

thumbnail_alco_09a.png

thumbnail_alco_08.png

1.jpg

2.jpg

3.png

4.jpg

6.png

pr_image_7.png

thumbnail_alco_07.png

thumbnail_alco_08.png

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X