Ελλάδα

Αλλα κόλπα (αντιδημοκρατικά) στην Προανακριτική για τη Novartis

Αλλα κόλπα (αντιδημοκρατικά) στην Προανακριτική για τη Novartis
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο eretikos.gr για το θέμα της εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική για τη Novartis πήρε από την αρχή ξεκάθαρη θέση. Σε διάφορα δημοσιεύματα τη χαρακτήρισε ως αντιδημοκρατική, αντικοινοβουλευτική ακόμα και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο. Αρκεί να παραθέσουμε τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, βουλευτή και στελέχους του ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη. Ο Οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι η πρόταση ήταν απλώς ήταν μία «πρωτοβουλία Κεγκέρογλου – Λιακούλη», ενώ επανέλαβε την προσωπική του άποψη, ότι πρόκειται για «αντικοινοβουλευτική ενέργεια». Οταν ρωτήθηκε αν διαφοροποιείται από τη θέση του κόμματός του, δήλωσε: «Δεν είναι αντίθετη στο κόμμα μου η άποψή μου, είναι αντίθετη στη θέση που πήραν δύο καλοί μου συνάδελφοι. Απόφαση του κόμματος δεν υπάρχει. Ο κ. Κεγκέρογλου πήρε, ως δικαιούτο, μια πρωτοβουλία μαζί με την κ. Λιακούλη, αλλά ποτέ δεν ήρθε στο εσωτερικό της Κ.Ο. για συζήτηση».

Προφανώς, οι δηλώσεις αυτές εκθέτουν και την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ., καθώς αποδεικνύεται πως η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη γνώριζε τις κινήσεις των στελεχών της και ουσιαστικά τις «κάλυψε». Αυτό δικαιώνει εν προκειμένω την αξιωματική αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για συγκεκριμένη μεθόδευση εκ μέρους της κυβέρνησης και του ΚΙΝ.ΑΛΛ., προκειμένου να «κουκουλωθεί» η υπόθεση.

Και όπως αντιλαμβάνεστε για ορισμένους τα κομματικά παίγνια και τα προσωπικά μικροσυμφέροντα και μωροφιλοδοξίες είναι υπεράνω της δημοκρατίας. Να εκστομίσουμε τη λέξη ντροπή, μάλλον χρόνο χάνουμε…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X