Κοινωνία

Άγρια κόντρα Πολάκη – Γεροτζιάφα για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca

Άγρια κόντρα Πολάκη – Γεροτζιάφα για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άγρια κόντρα Πολάκη – Γεροτζιάφα: Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν οι Παύλος Πολάκης και Γρηγόρςη Γεροτζιάφας με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca
Άγρια κόντρα on air μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Γρηγόρη Γεροτζιάφα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (9/5) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Αφορμή για τη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του Καθηγητή Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης ήταν η απόσυρση του εμβολίου κατά της covid από την AstraZeneca.

«Είναι εντελώς απίθανο και απροσδόκητο το ότι ξεκίνησε αυτή η συζήτηση στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Γεροτζιάφας για τα εμβόλια, μιλώντας στο KontraChannel. Οσο για τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι επιστήμονες αναφορικά με τυχόν παρενέργειες των εμβολίων τις απέδωσε σε «τραμπικούς φασίστες», «ακροδεξιούς και σκοταδιστές».

«Το τι κριτική ακούει καθένας από εμάς έχει μικρή σημασία. Σε προσωπικό επίπεδο για καθέναν από εμάς είναι μηδαμινής, ασήμαντης σημασίας», ανέφερε ερωτηθείς για την κριτική που δέχονται οι επιστήμονες. «Αυτό που έχει σημασία, είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός και να έχει εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα και στα πανεπιστήμια», είπε.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Γεροτζιάφας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός ως προς συγκεκριμένη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, στην οποία χρησιμοποίησε αιχμηρούς χαρακτηρισμούς τόσο επί προσωπικού, όσο και κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην πανδημία.

Ερωτηθείς σχετικά, σχολίασε: «Εγώ δεν απαντάω τίποτα στον κ. Πολάκη διότι δεν ασχολούμαι με τέτοιου τύπου τοποθετήσεις και επίσης θα σας πω το εξής: διάβασα την ανακοίνωση του κ. Πολάκη. Μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

«Όπως επίσης, αυτό το σωπάστε τώρα, που είχε στην τελευταία ως ανάλυση αναρωτιέμαι τι διαφορά είχε από το σκαμπίλι που έριξε ο Κασιδιάρης στην κυρία Κανέλλη. Της ίδιας κατηγορίας είναι», συμπλήρωσε ο Καθηγητής Αιματολογίας.

Δείτε την ανάρτηση Πολάκη

Η αντίδραση Πολάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Παύλου Πολάκη στην τοποθέτηση του κ. Γεροτζιάφα.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην εκπομπή χαρακτήρισε την τοποθέτηση του καθηγητή «ελεεινή» και ως μια «απερίγραπτη μπουρδολογία».

«Μετά από τρία χρόνια πανδημίας, 37.000 νεκρούς στη χώρα μας που μας φέρνουν στην πρώτη θέση από όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης στον σκληρό δείκτη της πανδημίας που είναι οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού. 3.671 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.Με αυτό το αποτέλεσμα, όλοι αυτοί οι οποίοι υπερηφανεύονταν για τη χώρα μας, θα έπρεπε να βρουν μια τρύπα να κρυφτούν» είπε.

Και πρόσθεσε: «Και δεν μιλάω μόνο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με το μοναδικό όπλο του εμβολίου, η οποία χωρίς ΜΕΘ, χωρίς τα φάρμακα που τους φώναζα από τον Νοέμβριο του ’20, οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και όλοι αυτοί που κράταγαν φανάρι και δεν αμφισβήτησαν την πολιτική για την πανδημία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των πιστών και χρημοτοδοτούμενων από τις φαρμακευτικές επιστημόνων σε εισαγωγικά».

«Τι από όλα όσα είπα τα τελευταία τρία χρόνια δεν αποδείχθηκε αληθινό; Γιατί έπρεπε να εμβολιαστούν οι πάντες και όχι μόνο οι ευπαθείς ομάδες, όπως έλεγα; Ποιος ήταν αυτός που έλεγε την μπούρδα, επιστημονικά και πολιτικά, ότι είναι πράξη αλληλεγγύης στις μεγαλύτερες γενιές ο εμβολιασμός της νεολαίας; Ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν, ο Ηλιόπουλος και κάτι άλλοι», είπε ο κ. Πολάκης.

Στη συνέχεια της παρέμβασής του, στράφηκε εν ονόματι του κ. Γεροτζιάφα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το εργαστήριό του στη Σορβόννη χρηματοδοτείται από την Pfizer, κατηγορώντας τον ανοιχτά ότι εξυπηρετεί συμφέροντα.

«Στον κ. Γεροτζιάφα αν δείτε στο δικό σας κανάλι, υπάρχει εκπομπή που έλεγε περίπου τον Δεκέμβριο, Γενάρη του ’20-’21 ακριβώς αυτά που έλεγα εγώ, δηλαδή να φτιάξουμε ΜΕΘ, να έχουμε ισχυρή πρωτοβάθμια και να χρησιμοποιούμε τα μονοκλωνικά αντισώματα.

»Μετά τον μάλωσαν και τον γύρισε τον σκοπό ο κ. Γεροτζιάφας, γιατί το εργαστήριό του στη Σορβόννη χρηματοδοτείται από την Pfizer και προφανώς τον απείλησαν ότι θα του κόψουν την χρηματοδότηση και το γύρισε κι αυτός στο μοναδικό όπλο του εμβολίου και να πάρουν τα βουνά αυτοί που δεν εμβολιάζονται και να καλεί εμάς τραμπικούς φασίστες.

»Εγώ τους κοιτάω όλους στα μάτια κι αυτούς που το παίζουν καθηγητές και το πώς έγιναν καθηγητές και το τι πλάτες κουβάλησαν και σε ποια εργαστήρια πλαστήκανε μετά το 4ο έτος που ήταν Θεσσαλονίκη για να γίνουν αυτό που έγιναν. Επειδή είμαστε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε όλοι, μην το γυρίσουμε προσωπικά».

Πριν καταλήξει την παρέμβασή του και αποχωρήσει από την εκπομπή με εκκωφαντικό τρόπο, ο Παύλος Πολάκης αμφισβήτησε την επιστημονική, αλλά και την πολιτική εγκυρότητα του κ. Γεροτζιάφα.

«Δεν ανέχομαι από κανέναν πολιτικά απόντα να επιστρέφει ως επιστήμονας, μην πω καμία άλλη βαριά κουβέντα και να μας το παίζει και grande αριστερός και να μας πει ότι πρέπει να πάρουμε τα βουνά αυτοί που διατυπώσαμε σαφέστατες αμφιβολίες που αποδείχθηκαν και στην πράξη.Έχει το θράσος ο Γεροτζιάφας που πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον Ξανθό και σε κάτι άλλους, να βγει και να μας πει εμάς τραμπικούς φασίστες; Ένα ενεργό μέλος της Pfizer είναι. Γιατί πολλά ανεχτήκαμε. Δεν μπορούν τα μηδενικά να μας λένε ότι είναι κάτι. Κι αν θέλετε την κάνουμε και δια ζώσης την αντιπαράθεση με τους ελεεινούς ψευτοεπιστήμονες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X