Ελλάδα

Αρχισαν οι διώξεις από την κυβέρνηση…όλων των Ελλήνων

Αρχισαν οι διώξεις από την κυβέρνηση…όλων των Ελλήνων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρχισαν οι διώξεις. Θα το πούμε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Η στάση της κυβέρνησης για τους 52 δημοσιογράφους που προσλήφθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνιστά ένα πρώτο ισχυρό δείγμα γραφής. Συνιστά πράξη ενίσχυσης του κομματικού κράτους. Συνιστά πράξη βδελυρή και αισχρή, πράξη εκδικητική.

Εξετάζουν δήθεν αν προσλήφθηκαν νομότυπα. Αλλά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αναζητούν τρόπο να διώξουν τους 52 για να προσλάβουν τα δικά τους παιδιά. Να διώξουν δημοσιογράφους που εργάζονται χρόνια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για να βάλουν τα δικά τους παιδιά. Διαιωνίζουν την αθλιότητα όσων πιστεύουν ότι το κράτος είναι λάφυρο του κόμματος, ότι είναι για να τακτοποιούνται παιδιά του κόμματος, συγγενείς, φίλοι, ψηφοφόροι… Η επιτομή της πολιτικής αθλιότητας, που δεκαετίες ήταν κανόνας για το κομματικό κράτος.

Από κοντά και κάποιος Πανελλήνιος Σύλλογος Επιστημόνων Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Πολιτισμού, που συστάθηκε πρόσφατα. Και ξέρετε ποιο είναι το ατόπημα που έκαναν όσοι προκήρυξαν το διαγωνισμό για να προσλάβουν τους 52; Ενα από τα κριτήρια ήταν να έχουν δουλέψει σε πρακτορείο. Σε τί θα έπρεπε να δουλέψουν φωστήρες της κυβέρνησης και του νεοσύστατου συλλόγου; Σε μπαρ, σε καφετέρια, σε σάιτ ή σε εφημερίδα. Για δουλειά του πρακτορείου τους ήθελαν, γνώση από αυτή τη δουλειά θα έπρεπε να έχουν.

Αλλού είναι το πρόβλημα και το ανεχόταν όλες οι διοικήσεις του πρακτορείου, Οι αργομισθίες. Δηλαδή η πληρωμή κάθε μήνα του μισθού, χωρίς την προσφορά εργασίας. Μία από τις μεγάλες παθογένειες του κομματικού κράτους. Αν τολμάτε κύριε Μητσοτάκη και λοιποί αναμορφωτές και εξυγιαντές του ελληνικού κράτους (ε, κύριε Γεραπετρίτη) διώξτε τους τεμπέληδες. Αυτούς που αποδεδειγμένα και θρασύτατα δεν προσφέρουν καμία εργασία. Ορισμένοι δε, ούτε πατούν το πόδι τους στην υπηρεσία. Οχι μόνο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Παντού στο Δημόσιο.

Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να σας παρέχω πρόσχημα για διώξεις, αλλά αν τολμάτε βρείτε τρόπο να απαλλάξετε το Δημόσιο από τους τεμπέληδες. Και τέτοιοι, γνωρίζετε πολύ καλά, υπάρχουν πολλοί, ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας. Και ένα από τα μεγάλα λάθη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν που δεν τόλμησε να συγκρουστεί με την κακοδαιμονία που ταλανίζει το Δημόσιο και προπαντός τους πολίτες. Γιατί ο τεμπέλης υπάλληλος τον πολίτη βασανίζει πρωτίστως, όταν ο τελευταίος πάει στην υπηρεσία του για δουλειά.

Ο Προβοκάτορας

Η αλγεινή ιστορία Ελληνα διπλωμάτη με το σκυλί…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X