Ελλάδα

Χταπόδι ριζότο με Ούζο

Χταπόδι ριζότο με Ούζο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Ένα πεντανόστιιμο ριζότο, ιδανικό για της ημέρες της Σαρακοστής-κλασσικό ελληνικό πιάτο-.

Υλικά

  • 350γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • 4 χταποδάκια μικρά ή ½ κιλό μοσχιούς
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • 50γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μάραθο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι

Ένα Ελληνικό πιάτο γεμάτο γεύσεις!

Η διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής

Καθαρίζετε και πλένετε τα χταπόδια και τα βράζετε στο ζουμί τους σε χαμηλή φωτιά, μαζί με τρεις κουταλιές σούπας ξίδι και ένα φλιτζάνι νερό, σε σκεπαστή κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν τα βγάλετε  από την κατσαρόλα να τα αφήσετε να κρυώσουν πριν τα κόψετε σε μεγάλα κομμάτια (αν χρησιμοποιείτε μοσχιούς, τους κρατάτε ολόκληρους). Όσο ζωμό περίσσεψε τον κρατάτε μαζί με το ζωμό λαχανικών.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.
Μετά ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
Σταδιακά προσθέτετε όλο το ζωμό, ένα φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Η διαδικασία θα διαρκέσει 20 λεπτά περίπου και το ρύζι πρέπει να είναι κρεμώδες.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε το βούτυρο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το μάραθο και τα χταπόδια. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 3-4 λεπτά να αναμιχθούν τα αρώματα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή:olivemagazine.gr

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Δείτε ακόμη:

Πολάκης τρολάρει αγρίως τον Μητσοτάκη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X