Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Ώρες αγωνίας για τους δυο αγνοούμενους στην Καρδίτσα

Κακοκαιρία Ιανός: Ώρες αγωνίας για τους δυο αγνοούμενους στην Καρδίτσα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συγκεκριμένα, στην Καστανιά Καρδίτσας, νεκρός εντοπίστηκε ο 62χρονος που αγνοείται από την Παρασκευή όπου εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού του. Άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν στο σημείο.

Στο Μουζάκι Καρδίτσας, αναζητείται από το βράδυ της Παρασκευής 43χρονη οδηγός οχήματος, η οποία αγνόησε τις σημάνσεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού που είχε πλημμυρίσει. Παρόλο που χθες βρέθηκε το αυτοκίνητό της, η ίδια δεν έχει εντοπιστεί.

Επίσης ένας βοσκός αγνοείται στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Χωρίς ρεύμα τα 2/3 της Καρδίτσας

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς ο μεγάλος όγκος νερού έφερε κατάρρευση γεφυρών και υποδομών, όπως το κέντρο υγείας Μουζακίου, ενώ τα 2/3 της Καρδίτσας είναι χωρίς ρεύμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, 5.000 σπίτια μέσα στην πόλη της Καρδίτσας έχουν πλημμυρίσει, ενώ σοβαρές καταστροφές έχουν υποστεί και 15 χωριά.

Κακοκαιρία Ιανός: Σε 896 απεγκλωβισμούς – διασώσεις προχώρησε η Πυροσβεστική

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι αργά το βράδυ 896 απεγκλωβισμοί – διασώσεις.

Στην Μαγνησία, τα Φάρσαλα, την Καρδίτσα, το Μουζάκι, το Ρούσσο, τα Τρίκαλα, την Λάρισα και τους Σοφάδες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 815 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 727 διασώσεις, στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη, την Ζάκυνθο και την Λευκάδα οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, ενώ στην Λαμία, τα Λουτρά Υπάτης, το Λειανοκλάδι, την Μακρακώμη και τους Μεξιάτες έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής από την αρχή της εκδήλωσης των πλημμυρικών φαινομένων χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν: μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στην Τοπική Κοινότητα Βασιλή στα Φάρσαλα Θεσσαλίας και ένας άνδρας, 63 ετών, πλησίον του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας ενώ, αγνοούνται οι επιβαίνοντες ενός ΕΙΧ οχήματος, το οποίο παρασύρθηκε στον Πάμισο ποταμό, στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Χαρδαλιάς από Κεφαλονιά: Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και λίγα λόγια

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου έλεγξε ο ίδιος με το ελικόπτερο τις ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Ιανός, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού.

«Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης» δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη όπου τόνισε ότι «λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, στα δίκτυα της ύδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των οδικών δικτύων ήταν στην βασική ατζέντα της συζήτησης μας».

Ακόμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε ότι «έχουμε κάνει μια σημαντική πρόοδο και έχουμε δημιουργήσει όλα εκείνα τα δεδομένα ώστε η Κεφαλονιά να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Ο κ. Χαρδαλιάς θα συνεχίσει τις επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές καθώς θα επισκεφθεί διαδοχικά την Ιθάκη και την Ζάκυνθο.

Κρήτη: Πλημμύρισαν τα… Λιοντάρια στο Ηράκλειο

Σε… Βενετία μετατράπηκε το κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα η πλατεία των Λιονταριών εξαιτίας της κακοκαιρίας που φέρει το όνομα «Ιανός».

Η επέλαση της κακοκαιρίας είχε μικρή διάρκεια όμως τα αποτελέσματά της ήταν ορατά καθώς μέσα σε λίγη ώρα έπεσαν αρκετά χιλιοστά βροχής.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο στο οποίο φαίνεται πως η πλατεία των Λιονταριών μετά την καταιγίδα είχε πλημμυρίσει. Οι μόνοι που βρίσκονταν στο σημείο ήταν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο σημείο και με σκούπες έδιωχναν τα νερά.

Την ίδια ώρα, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε… ποτάμια με τα αυτοκίνητα να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή.

Έπεσε μπαλκόνι στη Νέα Αλικαρνασσό

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας ένα μπαλκόνι έπεσε από σπίτι που βρίσκεται στη Νέα Αλικαρνασσό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός καθώς δεν υπήρχαν περαστικοί από τον συγκεκριμένο δρόμο.

Ωστόσο, το μπαλκόνι έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στα οποία και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Έκλεισαν οι γέφυρες, πλημμύρισαν καταστήματα και σπίτια

Ο μεσογειακός κυκλώνας έκανε την αρχή της εμφάνισής του από τα δυτικά και συγκεκριμένα τα Χανιά.

Το απόγευμα όμως οι καταιγίδες και οι κεραυνοί έφτασαν και στο νομό Ηρακλείου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X