Ελλάδα

Κινηματογραφική πανδαισία με τις “Νύχτες Πρεμιέρας”

Κινηματογραφική πανδαισία με τις “Νύχτες Πρεμιέρας”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας” δίνει για ακόμη μια φορά το παρών στην 25η του χρονιά από 18-29 Σεπτεμβρίου! Όπως μας ενημέρωσε Ο Κύριος Λουκάς Κατσίκας και οι συνεργάτες του, στη διάρκεια της κινηματογραφικής διοργάνωσης το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει 115 ταινίες μεγάλου και 63  μικρού μήκους. 

Η επίσημη πρεμιέρα ξεκινά με την ταινία “Παράσιτα” του σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-Χο στις 18 Σεπτεμβρίου. Ο σκηνοθέτης παρακάλεσε να μην αποκαλυφθεί κάτι πέραν των πρώτων 20 λεπτών της ταινίας. Θα υπάρξουν επίσης, όπως κάθε χρόνο, ενδιαφέροντα αφιερώματα και ειδικές βραβεύσεις. Ξεχωρίζουν οι κατηγορίες:

-Ειδικές προβολές: Ανάμεσα σε άλλα έργα, η συμμετοχή της ταινίας “Fantasia” του Walt Disney, πάντοτε προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού.

 -Icons (είδωλα). Αποκαλυπτικά Ντοκιμαντέρ, όπως το “Celebration” για τον Υves Saint Laurent.  

Διαγωνιστικό ελληνικών ταινιών μικρού μήκους: 47 ταινίες εκ των οποίων και το 12 min. “Nimic” του Γιώργου Λάνθιμου.

Γυναίκες: Πρωταγωνίστριες και Δημιουργοί. Με διακριθείσα ταινία το “Για Όλα φταίει το Γκαζόν” της Josiane Balasko. 

-Το ξύπνημα της Άνοιξης: Ειδικό Aφιέρωμα σε 12 αριστοτεχνικές, τσέχικες ταινίες της δεκαετίας του 1960. “Ο υπέροχος Βαρώνος Μινχάουζεν,” “Ο Αποτεφρωτής” και “Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν” τραβούν την προσοχή.

-Μουσική και Φιλμ: Ταινίες ανάδειξης μεγάλων μουσικών όπως: ο Miles Davis (“Birth of the Cool”), η Aretha Franklin (“Amazing Grace”), o Bruce Springsteen (“Blinded by the Light”) και οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του San Francisco στο Thrash Metal (“Murder in the front row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal Story”).  

-Πρώτη Ώρα Σινεμά (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ανακαλύψτε το!)  

-Αφιέρωμα στον Edward Yang. (Κορυφαίες ταινίες: “Μια Λαμπρότερη, Καλοκαιρινή Ημέρα” και “Η σύγχυση του Κομφούκιου.”

Οι 25ες Νύχτες Πρεμιέρας έρχονται λίαν συντόμως, για να σας συναρπάσουν!!!

Γιάννης Κρουσίνσκυ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X