Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τη βοήθεια του Ιερώνυμου ζήτησε ο Μητσοτάκης

Κορωνοϊός: Τη βοήθεια του Ιερώνυμου ζήτησε ο Μητσοτάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην εκκλησία απευθύνθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον οποίο ζήτησε να συμβάλλει στην ενημέρωση των πιστών.

Για το λόγο αυτό, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε σχετική εγκύκλιο η οποία απεστάλη σε όλες τις μητροπόλεις. Στην ανακοίνωσή της προτρέπει το ποίμνιο να ακολουθεί τις συμβουλές των ειδικών και την ίδια ώρα καλεί τους πιστούς να προσεύχονται.

Σε περίπτωση δε θετικού κρούσματος, η εκκλησία συμβουλεύει τους ασθενείς: «Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμαστε να  παραδοθούμε στο θέλημα του Θεού, γνωρίζοντας πως η θεοπρεπής και αξιοπρεπής αντιμετώπιση της ασθένειας, συνιστά μετοχή του ανθρώπου στο μαρτύριο της συνειδήσεως και θυσία ευώδη ενώπιον του Θεού, ενώ και η ουσιαστική βοήθεια και συνεργασία στην μη εξάπλωση της ασθενείας, μάς οδηγεί στην πραγμάτωση της διακονικής αγάπης».

Ερωτηματικό παραμένει εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στο νου του αυτή την ανακοίνωση την οποία τελικά εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος.

Δείτε ακόμη:

Κοζάνη: Έτσι παίρνουν το ψωμί από το φούρνο λόγω κοροναϊού (pics)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X