Ελλάδα

Προανακριτική για Novartis: Γκρίνιες στο ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη

Προανακριτική για Novartis: Γκρίνιες στο ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο τρόπος αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ στην  υπόθεση της προανακριτής επιτροπής   μετά την απόφαση της  πλειοψηφίας  να εξαιρεθούν ο Δημ. Τζανακόπουλο και ο Παύλος  Πολάκης  από την όλη διαδικασία έφερε και πάλι γκρίνιες στην Κουμουνδούρου.

Για την ακρίβεια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα κορυφαία στελέχη, εμφανίζονται διχασμένα, για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την απόφαση της πλειοψηφίας από την στιγμή μάλιστα που ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας άφησε να εννοηθεί ότι η προανακριτική θα συνεχίσει να συνεδριάζει και χωρίς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντικαταστήσει τον Δημ. Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη.

Η επιθετική στάση του Παύλου Πολάκη ο οποίος είπε ότι « θα τον βγάλουν σηκωτό μέσα από την αίθουσα, που συνεδριάζει η προανακριτική» έχει ενοχλήσει  αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θεωρούν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν βγάζουν πουθενά, αλλά αντίθετα παραπέμπουν στις ακτιβιστικές ενέργειες,  που έκανε το κόμμα της αριστεράς στο παρελθόν. Επισημαίνουν μάλιστα ότι σε ένα βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε στις εκλογές και την συμπεριφορά και λογική Πολάκη, καθώς  πολλές φορές δεν συμπεριφερόταν ως υπουργός της κυβέρνησης, αλλά ως πανελίστας σε τηλεοπτικό κανάλι.

Άλλοι πάλι, κάνουν λόγο για συμπεριφορά, που παραπέμπει σε φαινόμενα   ακραίου λαϊκισμού και επιμένουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδοσιακά ακολουθεί άλλους δρόμους και άλλες τακτικές σε τέτοιου είδους ζητήματα.

Τα στελέχη που κάνουν κριτική στον Παύλο Πολάκη, προέρχονται  κυρίως από το 3% του σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος δεν καλοβλέπει το φλερτ του Αλέξη Τσίπρα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ,  ενώ οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκεται εγκλωβισμένος στην λογική και τις απόψεις, που έχει μία συγκεκριμένη ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει την διεύρυνση ακόμα και με « τοξικά» στελέχη του κινήματος.

Ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται να είναι το κόκκινο πανί για κάποιους μέσα στην Κουμουνδούρου, την ίδια στιγμή όμως  του αναγνωρίζουν ότι ξέρει  πολύ καλά το θέμα της Novartis, ενώ μπορεί να κάνει σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση όταν δεν ακολουθεί ακραίους δρόμους.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να μην έχει αποφασίσει πώς πρέπει να αντιμετωπίσει τα κόμμα του το συγκεκριμένο θέμα, αφού από τη μία δέχεται εισηγήσεις για μια πιο επιθετική στάση, ενώ από την άλλη φοβάται μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει το προφίλ, που έκτισε με κόπο τα τελευταία χρόνια και έτσι κατάφερε να γίνει κόμμα εξουσίας. Ευρωπαϊκό ,αριστερό και θεσμικό.

Η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία εμφανίζεται να βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, εκ της θέσεως της εμφανίζεται πιο επιφυλακτική στις επιθετικές κινήσεις, αναγνωρίζοντας ωστόσο, ότι η εξαίρεση των δύο στελεχών από την επιτροπή είναι πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μια μεγάλη δυναμική σε ότι αφορά την εγγραφή των στελεχών στην νέα πλατφόρμα. Οι πληροφορίες λένε ότι καθημερινά γράφονται σε αυτήν περίπου 200 μέλη από τα οποία τα 120 είναι νέα μέλη  και τα 80 παλαιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X