Ριζότο με μπέικον
Εύκολη συνταγή για ριζοτο, που θα σας λύση τα χέρια
Υλικά
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
2 κουταλιές της σούπας λάδι
-
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
-
6 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
-
300 γρ ρύζι για ριζοτο
-
1 λιτρο ζεστό ζωμό από λαχανικά
-
100 γρ αρακά κατεψυγμένο
-
Παρμεζάνα τριμμένη
-
Αλάτι πιπέρι
-
Εκτέλεση
-
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με της 2 κουταλιές της σούπας λάδι, και το βούτυρο και σοτάρουμε για 7 λεπτά.
-
Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό, 5 λεπτά περίπου.
-
Προσθέτουμε το ριζότο και 1 λίτρο ζεστό ζωμό από λαχανικά,αλάτι, πιπέρι και τον αρακά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15λεπτά με 20 λεπτά. Σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη.
Δείτε ακόμη:
Αθήνα: Εντυπωσιακό γκράφιτι 16χρονου σε ταράτσα εμπνευσμένο από τον κορονοϊό
-