Ελλάδα

Στους δρόμους οι μαθητές

Στους δρόμους οι μαθητές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι μαθητές αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ ετοιμάζουν κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Το συντονιστικό των μαθητών με ανακοίνωσή του καλεί στις 18 Μαρτίου όλους τους μαθητές στους δρόμους και τη συμμετοχή τους στην πορεία που θα γίνει στις 12.00 στα Προπύλαια (στάση ΜΕΤΡΟ «Πανεπιστήμιο»).

Οι μαθητές βάλλουν κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου διαμηνύοντας ότι:

«Εμείς πειραματόζωα της κυβέρνησης δε θα γίνουμε, ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει το νομοσχέδιο» τονίζουν.

«Ο υπουργός Παιδείας μας ανακοίνωσε «κατηγορηματικά» ότι το νομοσχέδιο θα αφορά και τους μαθητές της Β’ Λυκείου! » σημειώνοντας.
«δηλαδή, 95.000 μαθητές της Β’ Λυκείου θα κληθούν να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους, να επιλέξουν σε ποια σχολή θέλουν να περάσουν (με μόλις 10 επιλογές) σε λιγότερο από 4 μήνες, ταυτόχρονα με το να δώσουν τις εξετάσεις της φετινής χρονιάς[…]» αναφέρει.

Απαιτούνε:

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!
  • Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!
  • Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.

Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους! Σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει!

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Πειραιάς: Τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια! Εκκενώθηκε το κτίριο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X