Επιλογές

Novartis: 11ος πολιτικός και νέο σκάνδαλο στην Υγεία

Novartis: 11ος πολιτικός και νέο σκάνδαλο στην Υγεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο Novartis και γενικώς τα σκάνδαλα στην Υγεία. Δύο νέες αποκαλύψεις κάνει η Κυριακάτικη Kontranews.

Η εφημερίδα που κυκλοφορεί το Σάββατο αποκαλύπτει ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν στα χέρια τους στοιχεία για την εμπλοκή άλλου ενός πολιτικού, του ενδέκατου, στο σκάνδαλο Novartis.

Επίσης αποκαλύπτει ότι οι έρευνες τους οδήγησαν στα ίχνη άλλου ενός σκανδάλου, ανάλογου εκείνου με της Novartis. Πρόκειται για άλλη πολυεθνική εταιρεία η οποία για να πετύχει τους στόχους της έδωσε μίζες.

Κρίσιμη είναι και μία άλλη πλευρά της υπόθεσης. Η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφοράς Ελένης Τουλουπάκη λήγει στις 31 Μαρτίου και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα κληθεί να ανανεώσει, να παρατείνει τη θητεία της ή να την αντικαταστήσει.

Τυχόν απόφαση για αντικατάσταση θα προκαλέσει νέα καθυστέρηση στην έρευνα, στην άσκηση διώξεων, στην κλήση πολιτικών για κατάθεση ανωμοτί (όπως αναφέρουν οι πληροφορίες). Οι προαναφερόμενες εξελίξεις αναμένεται να λάβουν χώρα στο φόρτε της προεκλογικής περιόδου και όπως γίνεται αντιληπτό τίποτα χειρότερο δεν υπάρχει για την ομαλή πορεία της προεκλογικής περιόδου.

Οσον αφορά στον ενδέκατο πολιτικό που έχουν “ακουμπήσει”  οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για πρώην υπουργό. Πιο συγκεκριμένα ο πολιτικός αυτός έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτικό δράση. Είχε διατελέσει υπουργός -όχι όμως Υγείας- σε κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.

Η υπόθεσή του, σύμφωνα με το νόμο, θα πρέπει  να σταλεί στη Βουλή. Στη συνέχεια το Κοινοβούλιο να την εξετάσει και να αποφανθεί αν θα πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα ή να κλείσει. Αν αποφασιστεί η συνέχισή της, τότε θα επιστραφεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X