Επιλογές

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Μανιαδάκη

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Μανιαδάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Νίκο Μανιαδάκη. Οι εξελίξεις επιταχύνονται και κάθε μέρα που περνά οι ποινικές διώξεις έρχονται πιο κοντά. Στα δύο αυτά αλληλένδετα συμπεράσματα οδηγούν οι πληροφορίες, καθώς διευρύνεται η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο ο κατηγορούμενος πια για την υπόθεση της Novartis, εκτός από παθητική δωροδοκία για την οποία ήδη διώκεται, ερευνάται για ενδεχόμενη διάπραξη και άλλων αδικημάτων.

Ειδικότερα, ο πρώην άτυπος σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας, αλλά παντοδύναμος διαμορφωτής της τιμής των φαρμάκων, ερευνάται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα αλλά και για ενεργητική δωροδοκία.

Το δεύτερο μάλιστα αδίκημα σημαίνει πως η βούληση των εισαγγελέων είναι να εξετάσουν αν ο ερευνώμενος, στον οποίο ήδη καταλόγισαν πως «έλαβε χρήματα» είναι πιθανό και να «έδωσε χρήματα» που σχετίζονται με την όλη υπόθεση της Novartis.

Ο Νίκος Μανιαδάκης πάντως μέσω του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά, κατέθεσε ένσταση ακυρότητας σε βάρος της ποινικής δίωξης. Σε αυτή αναφέρει ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Επίσης, προσέφυγε και σε βάρος της διάταξης των εισαγγελικών λειτουργών με την οποία του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα. Κατά τον κατηγορούμενο, αφού είναι άκυρη η δίωξη δεν έχει δικαίωμα η Εισαγγελία να εφαρμόζει την απαγορευτική διάταξη.

Σαράκης για Novartis: Στοιχεία για πολιτικούς στο FBI

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X