Επιλογές

Τι έγραφε ο καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος για την πολιτική ευθύνη

Τι έγραφε ο καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος για την πολιτική ευθύνη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την περασμένη Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι, «αναλαμβάνω ακέραια την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας», η φράση αυτή ήταν που ξεχώρισε από την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο … Αλλά τι σημαίνει; Γιατί χρησιμοποιούν συχνά τον όρο οι πολιτικοί σε δύσκολες στιγμές για αυτούς , μήπως επειδή δεν εννοούν τίποτα συγκεκριμένο και αφήνουν την «ποινή» που θα υποστούν μέσα στη συνείδηση της κοινής γνώμης και του εκλογικού σώματος.

Πολλοί χρήστες των social media ανέτρεξαν σε αποσπάσματα από το βιβλίο του αείμνηστου Συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου «περί πολιτικής ευθύνης».

Το απόσπασμα από το βιβλίο του «Συνταγματικό Δίκαιο» συνδέεται με την πρόσφατη ανάληψη ευθύνης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις φονικές φωτιές στην Αττική όταν είπε «Θέλω να αναλάβω ακέραια, ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και ενώπιον του ελληνικού λαού, την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία».

 

Το άρθρο 84 του Συντάγματος της Ελλάδας, συνδέεται με την ανάληψη πολιτικής ευθύνης και από τις παραγράφους 2 έως την παράγραφο 7 -κατά την άποψη του Δημήτρη Τσάτσου- ερμηνεύει πώς οργανώνεται η πτώση, η παραίτηση της κυβέρνησης ως αποτέλεσμα της ομολογίας πολιτικής ευθύνης.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X