Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Κύριε Μητσοτάκη χάντρες και καθρεφτάκια τέλος

Κύριε Μητσοτάκη χάντρες και καθρεφτάκια τέλος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η επιτομή της επικοινωνιακής και όχι μόνο απάτης. Με στόμφο και θριαμβευτικό τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Σάββατο στη Βουλή το Food Pass και έριξε διάφορες σάλτσες περί φροντίδες, αποτελεσματικών μέτρων και άλλων τινών με τα οποία σήκωσε αρκετό κουρνιαχτό και κάλυψε προσωρινά της αλήθεια.

Μόλις κάθισε η σκόνη αποκαλύφθηκε πως το Food Pass δεν είναι ούτε καν ένα ξεροκόκαλο. Είναι μόλις 0,73 ευρώ την ημέρα για τη μονοπρόσωπη οικογένεια, 0,53 ευρώ για κάθε άτομο για ένα ζευγάρι, 0,46 ευρώ για οικογένεια με 3 άτομα, 0,43 ευρώ για οικογένεια με 4 άτομα και 0,41 ευρώ για οικογένεια με 5 άτομα.

Για να κάνει τόσο θόρυβο, να δώσει τόση βαρύτητα σε ένα μέτρο το οποίο από τις πρώτες ώρες γύρισε μπούμερανγκ πρέπει να είναι πολύ απελπισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να ψάχνει απελπισμένα μήπως με κάποιο τρικ, κάποια ταχυδακτυλουργία, κάποιο κόλπο να αντιστρέψει το κλίμα πείθοντας τους σκληρά και άγρια ταλαιπωρημένος από την ακρίβεια πολίτες ότι ενδιαφέρεται και παίρνει μέτρα γι΄ αυτούς.

Αλλά φευ τίποτα δεν του βγαίνει. Και ξέρετε γιατί. Διότι νομίζει πως με ταχυδακτυλουργίες, χάντρες και καθρεφτάκια θα καταφέρει να θαμπώσει τους πολίτες.  Αλλά δυστυχώς γι΄ αυτόν οι πολίτες (τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος όπως φάνηκε από τις Τάσεις της MRB) σταμάτησαν να αγοράζουν τις απάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Λύσεις υπάρχουν θα ρωτήσετε. Ναι υπάρχουν είναι η απάντηση. Να μειώσει το ΦΠΑ στα τρόφιμα, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και να πατάξει την αισχροκέρδεια στην αγορά. Θέλει; Οχι δεν θέλει, είναι απάντηση. Και γι΄ αυτό ότι κι΄ αν ρίξει στο προεκλογικό σκηνικό δεν πρόκειται να πείσει τους πολίτες,. Να τους εξοργίσει ναι. Να τους πείσει όχι.

Ιδού και τα μέτρα που ανακοίνωσε σε μινιαία βάση και πως μεταφράζονται σε καθημερινή ενίσχυση.

-Μονομελές νοικοκυριό: 220 ευρώ μηνιαίες αγορές, 22 ευρώ μηναία ενίσχυση
-Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση
-Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση
-Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση
-Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση
-Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 520 ευρώ μηνιαίες αγορές, 52 ευρώ μηναία ενίσχυση
-Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 620 ευρώ μηνιαίες αγορές, 62 ευρώ μηναία ενίσχυση
-Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 720 ευρώ μηνιαίες αγορές, 72 ευρώ μηναία ενίσχυση.

Πρόκειται για ποσά από 0,73 ευρώ την ημέρα έως 2,40 ευρώ, δηλαδή μία «σταγόνα στον ωκεανό» της ακρίβειας.

 

Και μάλιστα υπό συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού. Το περιουσιακό όριο ανέρχεται σε 250.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X