Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Τα μεγάλα προβλήματα που ροκανίζουν τα ποσοστά της ΝΔ

Τα μεγάλα προβλήματα που ροκανίζουν τα ποσοστά της ΝΔ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Στο δρόμο προς τις κάλπες η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αντιμέτωπη μόνο με τη μετακίνησή της από τις παραδοσιακές θέσεις του κόμματος, που προκάλεσε την μεταπήδηση ψηφοφόρων σε κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της, αλλά και με τα μεγάλα προβλήματα. Οχι γενικώς και αορίστως, αλλά εκείνα τα προβλήματα τα οποία επηρέασαν την πολιτική οπτική των πολιτών.

Αποκαλυπτικές οι απαντήσεις σε ερώτημα που τέθηκε από τη δημοσκόπηση της Prorata. Στο ερώτημα ποια είναι δύο από τα  γεγονότα που επηρέασαν περισσότερο το πως βλέπετε τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα κατά τους τελευταίους μήνες, η απάντηση ήταν:  Η ψήφιση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια 51%, η αύξηση της βίας και της εγκληματικότητας 34%, η διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών 31%, η ακρίβεια 24%.

Πρόκειται χτύπημα στο οποίο η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει απαντήσεις ως τις ευρωεκλογές και συνεπώς να αλλάξει την πολιτική οπτική των πολιτών που επηρεάστηκαν από αυτά τα γεγονότα. Σε κανένα από τα τέσσερα θέματα η κυβέρνηση  δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει ένα πειστικό αφήγημα, ώστε να δραπετεύσει από το σημείο που έχει καθηλωθεί.

Που σημαίνει τα περιθώρια αντεπίθεσης με πολιτικές πράξεις περιορίζονται δραματικά και δεν απομένουν παρά τα εκβιαστικά διλήμματα περί σταθερότητας, τα οποία επίσης δεν πείθουν τουλάχιστον το 65% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis. Τουτέστιν αν δεν βγάλει λαγό από το καπέλο ο Γκρίνμπεργκ, σκούρα τα πράγματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X