Ευάγγελος Αντώναρος

Καραμπινάτη παραδοχή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ο Κ. Φλώρος ήταν στόχος παρακολούθησης

Καραμπινάτη παραδοχή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ο Κ. Φλώρος ήταν στόχος παρακολούθησης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή ανόητος είναι ή κυνικός.
Είπε σήμερα το πρωί ότι “ενδεχομένως μέσα στην ΕΥΠ υπήρχαν κάποιοι που λειτουργούσαν” αυθαίρετα. Είμαστε με τα καλά μας; Κι ακόμη δεν μας έχουν πει ποιοι είναι αυτοί; Τους οδήγησαν στον εισαγγελέα; Παρακράτος ανεκτό; Όλα με ευθύνη Μητσοτάκη.
ΥΓ1. Και το σημαντικότερο: Αυτή είναι μια καραμπινάτη παραδοχή (δια της πλαγίας οδού) ότι ο ΑΓΕΕΘΑ (κι όχι μόνο) είχε γίνει στόχος παρακολούθησης. Κι ότι η κυβέρνηση το ήξερε. Αλλά — όπως ο ομολογησε ο Μητσοτάκης την Κυριακή στην συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα — η κατάσταση τους “ξέφυγε”. Χωρίς να διευκρινίσει τι εννοούσε: Τους ξέφυγε ο “όγκος” των παρακολουθήσεων; Η τους ξέφυγε ότι γίνονταν παρακολουθήσεις και μαθεύτηκε; Και τα δύο είναι πάντως ομολογία τεράστιας πολιτικής (και ενδεχομένως ποινικής) ενοχής.
ΥΓ2. Όλα αυτά κι η αλλαγή του αφηγήματος από τα “ρυπαρά κυκλώματα” και τους “κάποιους” (στα αγγλικά αυτοί αποκαλούνται rogue agents) σημαίνουν κάτι απλό: Ξεπεράστηκε το αρχικό επιχείρημα “δεν ξέραμε τίποτε, δεν κάναμε τίποτε”. Τώρα ομολογούν ότι κάτι έγινε. Αλλά δήθεν όχι με δική τους ευθύνη. Κι έπεται συνέχεια. Γιατί κι αυτο το αφήγημα έχει τεράστιες τρύπες και πάσχει. Θα φανεί στη συνέχεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X