Κοινωνία

Φονικό στα Ανώγεια: «Θα υπάρξει ανατροπή στην υπόθεση» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Ξυλούρη (vid)

Φονικό στα Ανώγεια: «Θα υπάρξει ανατροπή στην υπόθεση» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Ξυλούρη (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για ανατροπές που θα έρθουν στην υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια προανήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του γιου του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο Γιώργος Κοκοσάλης, μιλώντας στην εκπομπή Live News, υποστήριξε ότι τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη δεν τον σκότωσε ο Γιώργος Ξυλούρης, όπως έχει και στο παρελθόν πει ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη.

«Η σπουδή της υπεράσπισης να διαψεύσει και να πει ότι το όπλο που παραδόθηκε είναι “μούφα”, επαληθεύει τους φόβους μας και τις πληροφορίες που έχουμε από αυτόπτες μάρτυρες ότι ο άτυχος Γιώργος δεν πυροβόλησε. Γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο δικαιολογείται η σπουδή. Θα έρθουν σίγουρα ανατροπές» τόνισε ο κ. Κοκοσάλης. «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανακριτική διαδικασία. Το όπλο που παραδόθηκε στις Αρχές είναι το όπλο που είχε μαζί του ο 30χρονος», είπε, απαντώντας στους ισχυρισμούς της πλευράς Καλομοίρη ότι η οικογένεια Ξυλούρη δεν παρέδωσε το πραγματικό όπλο του φονικού.

Ερωτηθείς για το «κενό» που θα δημιουργηθεί αν η σφαίρα που σκότωσε τον 63χρονο Καλομοίρη δεν ταυτοποιηθεί από το όπλο το οποίο παραδόθηκε από την οικογένεια Ξυλούρη, ο κ. Κοκοσάλης τόνισε ότι «πρέπει να περιμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα και τις εκθέσεις του DNA. Η οικογένεια Ξυλούρη γνωρίζει ακριβώς τι έχει γίνει και απλώς περιμένουμε τις εξελίξεις. Η ταυτοποίηση του όπλου θα πραγματοποιηθεί μέσω του DNA. Η άλλη πλευρά (σ.σ.: Καλομοίρη) προσπαθεί να κάνει μια παγίδευση» επανέλαβε.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι ένιωσα όταν είδα τον νεκρό πατέρα μου»: Η απολογία του 29χρονου

Τη δική του εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ στο Περαχώρι Ανωγείων και οδήγησαν στο θάνατο των Λευτέρη Καλομοίρη και Γιώργου Ξυλούρη, περιέγραψε στην έγγραφη απολογία του ο 29χρονος κατηγορούμενος.

Ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη είπε πως «δεν θα ξεχάσω ποτέ» αυτή την εικόνα, αναφερόμενος στη στιγμή που αντίκρισε το άψυχο σώμα του πατέρα του. Μετά το τέλος της απολογίας του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 29χρονος στην αρχή της απολογίας του υποστήριξε πως ο Γιώργος Ξυλούρης «όταν του ζήτησα εξηγήσεις γιατί τον ψάχνει άρχισε να βρίζει με τις φράσεις “είναι ρουφιάνος και είστε γκεσταμπίτες όλοι σας” αλλά “έλουζε” και με άλλους  ακατανόητους χαρακτηρισμούς τον πατέρα μου».

Φονικό στα Ανώγεια: «Θα πεθάνω αν δεν φύγει η κατηγορία ότι σκότωσα τον πατέρα μου»

Παράλληλα υποστήριξε πως υπήρξε επεισόδιο μεταξύ των Καλομοίρη-Ξυλούρη με χειροδικία αλλά έληξε πολύ γρήγορα.

Έπειτα, ο 29χρονος περιέγραψε πως κατέβηκε από το σπίτι του και άκουσε τη μητέρα του να φωνάζει, θόλωσε το μυαλό του και πυροβόλησε όταν αντίκρισε πεσμένο στο οδόστρωμα τον πατέρα του:

«Βλέποντας ότι ο πατέρας μου ήταν σωριασμένος στο οδόστρωμα και πυροβολημένος στο στήθος, από το όπλο του Ξυλούρη Γεωργίου του Ιωάννη που κρατούσε ακόμη στα χέρια του δίπλα του και τη μητέρα μου από δίπλα να ουρλιάζει και να καταριέται τον Ξυλούρη, θόλωσε το μυαλό μου από το τραγικό  και συνάμα εφιαλτικό σκηνικό που δε μπορώ να ξεχάσω, ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι μου, τυφλώθηκα και δεν έβλεπα τίποτα πια μπροστά μου, με ανείπωτο πόνο ψυχής και κυριευμένος από συναισθήματα βαθιάς θλίψης και οργής, το μόνο που μπορώ να θυμηθώ ήταν η ενστικτώδη αντίδρασή μου να στρέψω το όπλο που κρατούσα προς το μέρος του Ξυλούρη Γεώργιου του Ιωάννη και ο οποίος  βρισκόταν πια ακριβώς δίπλα μου και να τον πυροβολήσω, σχεδόν από μηδενική απόσταση, χωρίς να θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησε το όπλο μου».

«Δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσω τον πόνο που ένιωσα»

«Αυτό που ακόμα και σήμερα αισθάνομαι και δεν πρόκειται ποτέ μου να ξεπεράσω, όσα χρόνια και να περάσουν και μέχρι να πεθάνω, είναι ο σκληρός και ανείπωτος πόνος που ένιωσα και τα βαθιά συναισθήματα θλίψης και οργής που με κυρίευσαν τη στιγμή που αντίκρισα την εικόνα του πυροβολημένου και ξαπλωμένου στο οδόστρωμα πατέρα μου, από τα χέρια του στεκόμενου δίπλα από αυτόν, με το όπλο στο χέρι, Ξυλούρη Γεωργίου του Ιωάννη αλλά και την φτωχιά και άμοιρη μητέρα μου που ούρλιαζε συνεχώς από δίπλα και έβριζε και καταριόταν τον Ξυλούρη Γεώργιο. Θέλω να πιστέψετε ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δε νομίζω πως υπάρχουν άνθρωποι που το μυαλό τους να μη θολώσει, το αίμα να μην ανέβει στο κεφάλι τους και τυφλωμένα να μην αντιδράσουν ενστικτωδώς, όπως δηλαδή αντέδρασα εγώ» υποστήριξε ο 29χρονος.

Δείτε ακόμη:

Αναβρασμός στο Instagram για το «Gay meter» που δημοσίευσε ο Παπαγιάννης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X