Fragilemag

Ο μουσικός λαβύρινθος των Dead Can Dance | Live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο μουσικός λαβύρινθος των Dead Can Dance | Live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Μπρένταν Πέρι θέλησε να μάθει περισσότερα για τα Βαλκάνια. Η Ελλάδα, η ελληνική μυθολογία υπήρξε μέρος της – όχι μόνο – μουσικολογικής έρευνάς του. Το τελευταίο άλμπουμ του μουσικού ντουέτου που έχει με την τραγουδίστρια Λίζα Τζέραρντ, Dead Can Dance, έχει τον τίτλο “Dionysus”. Ο Πέρι έχει δηλώσει: “H Διονυσιακή κατάσταση είναι μια υποσυνείδητη, ασυνείδητη ενέργεια, η οποία είναι μέρος της φύσης. ”

•Οι Dead Can Dance θα εμφανιστούν την Πέμπτη 19 Μαΐου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ. Το Σάββατο 21 Μαΐου το ντουέτο θα δώσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τα εισιτήρια για τη συναυλία της Αθήνας έχουν γίνει ανάρπαστα. Πιθανώς την ώρα που διαβάζετε αυτές της γραμμές να έχουν εξαντληθεί.

Το Αυστραλιανό ντουέτο των Dead Can Dance είχε πάντα τη δική του αντίληψη γύρω από τη μουσική και την εξέλιξή της. Υπήρξε μέρος του σκοτεινού ήχου που ακούστηκε από τη δισκογραφική εταιρεία-θρύλο για την post – punk σκηνή, 4AD. Και μαζί με συγκροτήματα και καλλιτέχνες σαν τους Cocteau Twins, τη μουσική κολεκτίβα This Mortal Coil παρουσίασαν μια μουσική άποψη λιγότερο θορυβώδη, περισσότερο εσωστρεφή, περισσότερο “παγκόσμια” σε ένα κοινό που έβγαινε από τη μουσική επανάσταση της βρετανικής πανκ – ροκ σκηνής.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X