Fragilemag

Γιώργος Πανόπουλος: «Το σεξ θεωρείται από την «αριστερά» όλο και πιο βρώμικο»

Γιώργος Πανόπουλος: «Το σεξ θεωρείται από την «αριστερά» όλο και πιο βρώμικο»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η συνέντευξη με τον Γιώργο Πανόπουλο, συγγραφέα του βιβλίου Woke culture – Η βαρβαρότητα της “σωστής πλευράς” της ιστορίας (εκδόσεις Ελληνοεκδοτική).

Πού ζει η σωστή πλευρά της ιστορίας; Τι σχήμα έχει; Θα μπορούσε να είναι το βολικό αφήγημα οριστικού επαναπροσδιορισμού της ιστορίας προς όφελος των ελίτ που ορίζει την ορθότητα, τους δείκτες ανοιχτότητας του διαλόγου;

Ο Γιώργος Πανόπουλος στο βιβλίο του Woke culture – Η βαρβαρότητα της “σωστής πλευράς” της ιστορίας (εκδόσεις Ελληνοεκδοτική) δεν μας εισάγει μόνο στην έννοια του Woke φαινομένου, αλλά στέκεται με έντονη και φανερή διάθεση τεκμηρίωσης γύρω από την εξέλιξή του.

Οι 250 σελίδες βρίθουν από παραπομπές σε άρθρα -ρεπορτάζ- που καταγράφουν τη σύγχρονη διαδρομή της πολιτικής ορθότητας και πώς εκείνη μετατράπηκε από ανάγκη σε δικαιωματική αναπαράσταση. 

Γιώργος Πανόπουλος (αντιγράφουμε από το βιβλίο) – «Δημοσιογράφος και διευθυντής των life style περιοδικών στα χρόνια της ακμής, γοητευμένος από την αστρολογία μετά, ραδιόφωνο, τηλεόραση στο ενδιάμεσο, με μεταπτυχιακό στην ψυχοθεραπεία σήμερα…Σταθερά έκπληκτος και περίεργος».

-Όταν λέμε: “Η σωστή πλευρά της Ιστορίας” έχω την αίσθηση πως δίνουμε μια νέα διάσταση – ή εγκυρότητα – σ’ αυτό που λέμε “νόμος της ζούγκλας”. Ο ισχυρός -και οι φίλοι τους- τα παίρνουν όλα. Η ιστορία γράφεται με αυτούς τους όρους; Ουσιαστικά μπαίνουμε σε έναν νέο σκοταδισμό όπου οι πολιτισμικές, πολιτικές, πολιτιστικές αναφορές των ηττημένων δεν έχουν απλά καμία σημασία αλλά πρέπει να συντριβούν; 

Δύο τρεις επεξηγήσεις για να καταλάβει κάποιος που δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάμε. Τι πρεσβεύουν οι woke μαχητές που θεωρούν ότι βρίσκονται στη «σωστή πλευρά» της Ιστορίας ενώ στην πραγματικότητα τρομοκρατούν τις κοινωνίες; Έχουμε και λέμε: 1.Δεν υπάρχουν βιολογικά φύλα- ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί με το φύλο που θέλει. 2. Οι μαύροι είναι τα μεγάλα θύματα της ιστορίας και πρέπει να ανυψωθούν εις βάρος άλλων ομάδων. 3. Τα παιδιά πρέπει να σεξουαλικοποιούνται από τη γέννησή τους. 4. Το να είσαι λευκός άντρας ετεροφυλόφιλος σημαίνει αναντίρρητα κάποιον σεξιστή, οπαδό της πατριαρχίας, ρατσιστή, μισογύνη, αποικιοκράτη. 5. Η ιστορία και τα επιτεύγματα της Δύσης από την αρχαιότητα μέχρι και το 1990 είναι προϊόν αποικιοκρατίας, σεξισμού, μισογυνισμού, λευκού προνομίου και πρέπει να λογοκρίνεται ή και να εξαφανιστεί. 6. Ένας άντρας που δηλώνει γυναίκα μπορεί να συμμετέχει σε γυναικεία αθλήματα κατακτώντας μετάλλια. Αυτά για να πάρει κάποιος μια γεύση της «σωστής πλευράς». Από ό,τι καταλαβαίνετε πρόκειται για επίθεση εναντίον της πραγματικότητας.

-Μεγάλο μέρος του βιβλίου στέκεται κριτικά στην αριστερά και τους αναιμικούς τρόπους διαχείρισής της πάνω σ’ έναν ύπουλο συντηρητισμό. Εκείνου που σεξουαλικοποιεί τα πάντα αμφισβητώντας στην τελική τον πυρήνα του έρωτα. Η αριστερά είναι το νέο συντηρητικό; 

Το σεξ θεωρείται από την «αριστερά» όλο και πιο βρώμικο. Το σεξ αντιμετωπίζεται ως μια μορφή επίθεσης ή παραβίασης. Το φλερτ ποινικοποιείται, το αντρικό βλέμμα θεωρείται βία, οι άντρες είναι υποψήφιοι βιαστές. Και ταυτόχρονα η πορνεία εξυμνείται ως μία επιλογή που ενδυναμώνει τις γυναίκες. Η πορνογραφία, η σεξουαλική αντικειμενοποίηση των γυναικών δεν βλάπτουν τις γυναίκες είναι ok και αποτελούν απλώς αδιάφορες συνηθισμένες πρακτικές.

­«Η γκέι σημαία του «ουράνιου τόξου» πουλάει χάμπουργκερ, κάλτσες, μπρελόκ και ροζ ξέπλυμα για εταιρίες, τράπεζες, πολυεθνικές και κυβερνήσεις ώστε να αποσπάσουν την προσοχή μας από τις βρωμοδουλιές τους. Οι Pride παρελάσεις έχουν αποκτήσει μια διεστραμμένη σχέση με τον καπιταλισμό που και οι δύο πλευρές βρίσκουν εξαιρετικά άνετη.»

-Θέλω να μου σχολιάσεις ένα αληθινό παράδειγμα. Τρία, ίσως τέσσερα, pride πίσω ένας ξεχωριστός, εντελώς εκτός κλίματος, “λόχος” της παρέλασης αποτελούνταν από εργαζόμενους της Vodafone. Πλησιάζοντάς τους είδα ανθρώπους που πιστεύω πως ήταν επιστρατευμένοι από την εταιρεία για να κατέβουν στην παρέλαση. Φορούσαν κονκάρδες, κρατούσαν σημαίες του ουράνιου τόξου που πάνω τους υπήρχε το λογότυπο της εταιρείας που υπηρετούσαν. Σ’ εσένα όλο αυτό τι λέει; 

Η γκέι σημαία του «ουράνιου τόξου» πουλάει χάμπουργκερ, κάλτσες, μπρελόκ και ροζ ξέπλυμα για εταιρίες, τράπεζες, πολυεθνικές και κυβερνήσεις ώστε να αποσπάσουν την προσοχή μας από τις βρωμοδουλιές τους. Οι Pride παρελάσεις έχουν αποκτήσει μια διεστραμμένη σχέση με τον καπιταλισμό που και οι δύο πλευρές βρίσκουν εξαιρετικά άνετη.

Η ομοφοβία δεν έχει πάψει να υφίσταται και σαφέστατα χρειάζεται να την δείχνουμε και να αντιτασσόμαστε σε αυτήν αλλά το να είσαι ομοφυλόφιλος στην Ελλάδα του 2024 δεν συνεπάγεται ούτε κίνδυνο σύλληψης, ούτε κοινωνικό εξοστρακισμό. Αποτελεί προσβολή στα επιτεύγματα των ακτιβιστών που άνοιξαν το δρόμο για τα δικαιώματα να προσποιούμαστε ότι οι ομοφυλόφιλοι καταπιέζονται σήμερα περισσότερο από ποτέ…

διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X