Θέμα

Έγκλημα στο Blue Horizon: Άτομο με αναπηρία ο 36χρονος Αντώνης

Έγκλημα στο Blue Horizon: Άτομο με αναπηρία ο 36χρονος Αντώνης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έγκλημα στο Blue Horizon: Κτηνωδία στον Πειραιά. Ο αδερφός του 36χρονου Αντώνη που έσπρωξαν μέλη του Blue Horizon στο Λιμάνι του Πειραιά, ραγίζει καρδιές . Ο Αντώνης ήταν ένα παιδί με αναπηρία που απλά έτρεχε να προλάβει το καράβι για Ηράκλειο.

Ραγίζει καρδιές ο αδερφός του 36χρονου που πνίγηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά όταν σύμφωνα με μαρτυρίες, μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Σύμφωνα με βίντεο-ντοκουμέντο που έρχονται στη δημοσιότητα, ο 36χρονος έτρεξε και ανέβηκε πάνω στον καταπέλτη του πλοίου, το οποίο αναχωρούσε με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο 36χρονος λεγόταν Αντώνης και ήταν το αγαπητό παιδί του Αγίου Νικολάου. Ο νεαρός άνδρας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να ήταν άτομο με αναπηρία.

Ο αδερφός του μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο έμαθε ότι ο άτυχος Αντώνης είναι νεκρός. Ο ίδιος με λίγα λόγια και φωνή που δεν έβγαινε περιγράφει τα τραγικά λεπτά της είδησης ότι ο αδερφός του δεν ζει πια αλλά και την επικοινωνία που είχε μαζί του λίγο πριν επιβιβαστεί στο καράβι.

«Με έπαιρναν κατά τις 22:30, δεν το πίστευα. Δεν ξέρω πώς βρήκαν το τηλέφωνό μου, με κάλεσαν με απόκρυψη. Λέω αποκλείεται, φάρσα είναι. Έρχεται ο άλλος αδερφός μου και μου λέει ο αδερφός μας πνίγηκε. Λέει τον έσπρωχναν έξω από το καράβι είδα το βίντεο. Τραγικό να σπρώξουν το παιδί, να πέσει στη θάλασσα. Ήταν να ταξιδέψει για Κρήτη. Το καράβι άνοιγε στις 6 του είπα να πάει. Δεν πρόλαβε, καθυστέρησε. Έτρεχε να μπει μέσα. Είναι τραγικό δεν του επέτρεψαν. Δεν τον άφηναν», είπε με σπασμένη φωνή ο αδερφός του άτυχου Αντώνη.

Το συναίσθημα της οργής και αγανάκτησης επικρατεί και στον τόπο καταγωγής του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όπου ζούσε στις εργατικές κατοικίες με τις δύο του αδελφές ενώ πρόσφατα είχε χάσει την μητέρα του.

Ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με το Ράδιο Κρήτη, ο άτυχος 36χρονος ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος πληρώματος.

Πρόκειται για μέλος δεκαμελούς οικογένειας ενώ όπως λένε λιμενικές πηγές του ίδιου Μέσου, ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών Αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Σοκάρει η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα για το συγκλονιστικό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, με τραγική κατάληξη τον πνιγμό του 36χρονου. «Τον κοίταξαν να βυθίζεται στο νερό και έδωσαν εντολή να αναχωρήσει το πλοίο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ περιγράφοντας τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ.

«O άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος περιέγραψε τις κινήσεις των δύο μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που έσπρωξαν πάνω από τον καταπέλτη τον άτυχο 36χρονο, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. «Όλοι φωνάζαμε τι κάνεις, τι κάνεις» αποκάλυψε λέγοντας ότι ακόμα και μετά που ξεκίνησε το πλοίο και η δίνη της προπέλας παρέσυρε τον άνδρα στο νερό ο αξιωματικός του καταστρώματος αφού έριξε μια ματιά έδωσε εντολή να ξεκινήσει το πλοίο.

«Πνίγεται ένας άνθρωπος και γυρνάς και λες φεύγουμε, χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις πνίγεται ένας άνθρωπος. Χωρίς να συμβαίνει τίποτα ξεκίνησε το πλοίο» ανέφερε. Όπως είπε μετά από λίγα λεπτά το σώμα του άτυχου 36χρονου ανέβηκε στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά ήταν πλέον αργά.

Συγκλονισμένος ο επιβάτης του πλοίου που διατάχθηκε να επιστρέψει πίσω στο λιμάνι όταν έγινε γνωστό το τραγικό περιστατικό δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες της επικοινώνησαν με το λιμενικό για να το καταγγείλουν.

«Μας σταματήσαν αρόδο (μακριά από το αγκυροβόλιο) και μετά μας γύρισαν πίσω» δήλωσε. Ο ίδιος καταγγέλλει τους ισχυρισμούς μελών του πληρώματος που δήλωσαν ότι ο άνδρας που προσπάθησε να επιβιβαστεί την ώρα που αναχωρούσε το πλοίο έπεσε μόνος του. «Αυτό δεν έγινε», τόνισε ο μάρτυρας επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες και άλλων επιβατών.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για το περιστατικό.

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος»

Βαρβιτσιώτης: Εκφράζω τη θλίψη μου

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανάρτησή του στο Twitter, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του 36χρονου και παράλληλα τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για την απόδοση ευθυνών.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών», ανέφερε.

Πηγή: MEGA/ ΕΡΤ/Newsbomb.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X