Θέμα

Έγκλημα στα Καλύβια: Συνελήφθη ο 16χρονος που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 71χρονο πατέρα του -«Έγινε εν βρασμώ» είπε ο πατροκτόνος

Έγκλημα στα Καλύβια: Συνελήφθη ο 16χρονος που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 71χρονο πατέρα του -«Έγινε εν βρασμώ» είπε ο πατροκτόνος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έγκλημα στα Καλύβια: Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Καλύβια, ένας 16χρονος (γεννημένος το 2007) μαχαίρωσε θανάσιμα τον πατέρα του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 10 το βράδυ ο ανήλικος τηλεφώνησε στην μητέρα του και της είπε ότι σκότωσε τον 71χρονο πατέρα του μετά από καυγά.

Στην συνέχεια, η μητέρα του ανήλικου ενημέρωσε την αστυνομία για το τραγικό περιστατικό, με τους αστυνομικούς να μεταβαίνουν στο σπίτι που έγινε το έγκλημα, όπου εντόπισαν νεκρό τον 71χρονο και προχώρησαν στη σύλληψη του 16χρονου.

Όπως φέρεται να έχει καταθέσει ο ανήλικος δράστης το «έγκλημα έγινε εν βρασμώ ψυχής».

Ο 16χρονος με τον πατέρα του είχαν συχνούς διαπληκτισμούς, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο 16χρονος υποστήριξε στις Αρχές ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του και ο 19χρονος αδερφός του, υπήρξαν «θύματα χρόνιας κακοποίησης και προσβλητικής συμπεριφοράς από τον πατέρα του».

Μάλιστα, ο ανήλικος περίμενε να ενηλικιωθεί, για να φύγει από το σπίτι του στα Καλύβια, ωστόσο μετά από διαπληκτισμό που είχε με τον πατέρα, με τον οποίο όπως αναφέρει η ΕΡΤ τσακωνόταν αρκετά το τελευταίο καιρό, τον σκότωσε καταφέροντάς του πολλά τραύματα στην κοιλιακή χώρα, στον θώρακα και στην πλάτη.

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε ότι ο 16χρονος συλληφθείς είπε πως «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» κατά την πρώτη κατάθεσή του στους αστυνομικούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, «υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα, τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι». Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε πως «ο 16χρονος παραδόθηκε αμέσως και είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης, δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια».



Ποια η πιθανή ποινή του 16χρονου

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε και για την πιθανή ποινή του 16χρονου, λέγοντας: «Αν δεχτεί το δικαστήριο τον ισχυρισμό για το “εν βρασμώ”, αν υπάρχει πρότερος έντιμος βίος, 3 – 4 χρόνια το μάξιμουμ της ποινής που θα μπορούσε να πάρει».

Από εξετάσεις που έγιναν στον 16χρονο, διαπιστώθηκε πως βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, όταν σκότωσε τον πατέρα του, ενώ στον οργανισμό του δεν βρέθηκαν –από τις τοξικολογικές– ναρκωτικές ουσίες.

Το αιματηρό περιστατικό στα Καλύβια σημειώθηκε περίπου στις 22:00, όταν η ΕΛΑΣ δέχθηκε κλήση από τη μητέρα του παιδιού, η οποία είπε στους αστυνομικούς πως ο γιος της την ενημέρωσε ότι μετά από επεισόδιο που είχε με τον πατέρα του, τον μαχαίρωσε θανάσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τραγικό περιστατικό έγινε σε μονοκατοικία στην περιοχή της Γαλάζιας Ακτής. Εκεί έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη αργά για τον 71χρονο άνδρα.

Στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κλήθηκε η μητέρα για να δώσει κατάθεση, ενώ από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας φαίνεται πως πατέρας και γιος διαπληκτίζονταν συχνά.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X