Κοινωνία

Εμβόλιο: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ στους νέους

Εμβόλιο: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ στους νέους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι νέοι που θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα μπορούν 24 ώρες μετά (αφού έχει ανοίξει η πλατφόρμα) να έχουν στην άυλη κάρτα τους τα 150 ευρώ που τους δίνει έως voucher το κράτος.

Τη διαδικασία ανέλυσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (09.07.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η πλατφόρμα των αιτήσεων για την αύλη ψηφιακή κάρτα των 150, το αποκαλούμενο freedom pass που δίνει η κυβέρνηση στους νέους που θα εμβολιαστούν, θα ανοίξει το αργότερο έως τις 20 Ιουλίου. Δικαιούχοι θα είναι νέοι 18 έως 25 ετών που είτε έχουν εμβολιαστεί πλήρως είτε έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Νίκος Σύψας: Θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι-Ερχεται το τέλος της πανδημίας

Η κάρτα με τα 150 ευρώ θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ένα 24ωρο αφού γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου και την επιβεβαίωση του εμβολιασμού, είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Οι δικαούχοι του voucher θα μπαίνουν στην εφαρμογή για να κάνουν την αίτησή τους και θα χρειάζονται τους κωδικούς του taxisnet (για ταυτοποίηση), τον ΑΜΚΑ τους, ενώ θα σημειώνουν και στοιχεία επικοινωνίας όπως email και αριθμό κινητού.

Όσοι δεν έχουν κωδικούς taxisnet (τους οποίους πάντως μπορούν να βγάλουν εύκολα) θα μπορούν να κάνουν αίτηση και σε ΚΕΠ.

Τα 150 ευρώ θα μπαίνουν στην αύλη κάρτα και από εκεί δεν θα μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο λογαριασμό, ούτε να γίνει ανάληψή τους. Μπαίνουν σε λογαριασμό που δημιουργείται μόνο για αυτό το σκοπό μόνο από τον πάροχο.

Δείτε όλα όσα είπε

«Θα υπάρχει εφαρμογή μέσω e-εμπορίου ή μέσω POS να κάνεις τη συναλλαγή σου στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές» σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X