Θέμα

Επιδρομή της «Μήδειας»: Προβλήματα σε όλη τη χώρα -Απεγκλωβισμός ατόμων -Διακοπή κυκλοφορίας

Επιδρομή της «Μήδειας»: Προβλήματα σε όλη τη χώρα -Απεγκλωβισμός ατόμων -Διακοπή κυκλοφορίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» βρίσκεται σε εξέλιξη. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας χιονίζει, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έντονη ήταν η χιονόπτωση στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Ισχυρή σύσταση σε εργαζομένους και κατοίκους στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και την Ανατολική Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, απευθύνει η Πολιτική Προστασία(σ.σ.: Προβλήματα σήμερα το πρωί και στο Νότιο τομέα.)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στην Αττική, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, διακόπηκε αργά χθες το βράδυ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Αλίμου- Κατεχάκη από το ύψος της οδού Πίνδου έως την πλατεία της Ηλιούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του γηπέδου του Εθνικού Αστέρα.

Απεγκλωβισμός ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα

H Πυροσβεστική κατάφερε να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο 8 άτομα που ήταν μέσα στα ακινητοποιημένα τους οχήματα, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης, στη Δ.Ε. Άνοιξης του δήμου Διονύσου Αττικής. Για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν 2 πυροσβέστες με ένα όχημα, ενώ συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες.
Επίσης, σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκε και ένα άτομο στην Παιανία Αττικής από ακινητοποιημένο όχημα καθώς και ακόμα ένα άτομο στη Ριτσώνα του δήμου Χαλκιδέων. Επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 3 πυροσβέστες με ένα όχημα αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές του Λεκανοπεδίου όπου, κυρίως λόγω πτώσης δέντρων, προκλήθηκαν ζημιές και τα συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν μεμονωμένες βλάβες στα βόρεια προάστια, καθώς και σε μικρούς οικισμούς στην περιοχή του Ωρωπού.

Κλειστή για 24ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, από τη Γέφυρα Καλυφτάκη και σήμερα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στα βόρεια προάστια.

Κλειστή είναι και η εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, ενώ δεν κυκλοφορούν φορτηγά, άνω των 3,5 τόνων.

Στην Εύβοια, που το χιόνι στα βόρεια ορεινά φτάνει τα δύο μέτρα, χωρίς ρεύμα είναι από χθες, μεγάλο τμήμα στα βόρεια και κεντρικά του νομού, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού. Το χιόνι έφτασε μέχρι τη γέφυρα του Ευρίπου. Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στην ηλεκτροδότηση.

Αποκλειστικά με αλυσίδες ή με χρήση ειδικού τύπου ελαστικών, διεξάγεται η κυκλοφορία σε τμήματα του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ισχύ είναι εξάλλου απαγορευτικά απόπλου εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Διακοπή κυκλοφορίας

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε αρκετούς δρόμους έχει υποχρεώσει την τροχαία να προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας σε αρκετά σημεία.

Λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Τρίτης ανακοινώθηκε διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών από το ύψος της ΒΙΑΜΑΞ έως το ύψος της οδού Αντιγόνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα όσοι κινούνται στη λεωφόρο Αθηνών προς Ελευσίνα από το ύψος του Χαϊδαρίου στο Παλατάκι θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Η τροχαία εναλλακτικά προτείνει για μετάβαση προς Ελευσίνα την Αττική Οδό.
Στην Αττική η τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας στα ακόλουθα σημεία:

Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.

Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».

Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.

Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).

Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.

Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.

Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια

Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).

Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.

Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ.

Επί της Λ. Μεγάρων – Αλεποχωρίου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 5η χ/θ έως την περιοχή του Αλεποχωρίου.

Διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα), από την 26,7η χ/θ (Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας) έως την 41,5η χ/θ (ύψος του κόμβου Μεγάρων)

Ενώ αλυσίδες απαιτούνται στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα), από την 26,7η χ/θ (Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας) έως το ύψος του κόμβου Μεγάρων

Κάτοικοι της Αττικής προσοχή! Μείνετε στα σπίτια σας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X