Θέμα

Φωτιά τώρα στη Μαγνησία: Εκκενώνονται Βελεστίνο, Σέσκλο και ΒΙΠΕ – Νεκρή γυναίκα – Κλειστή η εθνική οδός, τραυματίστηκε πυροσβέστης (συγκλονιστικά βίντεο)

Φωτιά τώρα στη Μαγνησία: Εκκενώνονται Βελεστίνο, Σέσκλο και ΒΙΠΕ – Νεκρή γυναίκα – Κλειστή η εθνική οδός, τραυματίστηκε πυροσβέστης (συγκλονιστικά βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Aνεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/7/2023) στη Μαγνησία, με τις αρχές να εκκενώνουν τα χωριά Βελεστίνο και Σέσκλο.

Μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή, ενώ ο άνδρας της εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις. Επίσης προειδοποίηση απηύθυνε ο δήμαρχος Βόλο για τον κίνδυνο που υπάρχει να φτάσει η φωτιά σε δεξαμενές προπανίου και να εκδηλωθεί μεγάλη έκρηξη με τεράστιες συνέπειες.

Οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν την πυρκαγιά προς τα ανατολικά και κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ενώ τραυματίστηκε και ένας πυροσβέστης στη μάχη της κατάσβεσης.

Στο Σέσκλο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς, ώστε αυτή να μην επεκταθεί προς το Σέσκλο και το Διμήνι και προς τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, οι φλόγες έφτασαν και στη Βιομηχανική περιοχή Βόλου, όπου εργαζόμενοι σε εργοστάσια ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν τον χώρο.

Το 112 έστειλε μήνυμα, όπου ανέφερε τα εξής:

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διμήνι, Παλιούρι & Βιομηχανική Περιοχή Βόλου εκκενώστε τώρα προς Βόλο. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται ήδη στην περιοχή δήλωσε ότι επικρατούν απίστευτες συνθήκες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου και της Μαγνησίας με δυνάμεις από όλες τις όμορες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Βελεστίνο, στο Σέσκλο και στα προάστια του Βόλου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά ξεκίνησε από το Βελεστίνο, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο και κατευθύνεται για το Σέσκλο.

«Αν συνεχιστεί να φυσάνε έτσι οι άνεμοι, τότε η φωτιά θα φτάσει στη θάλασσα για να σβήσει» λένε οι κάτοικοι. Στο σημείο είναι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, μηχανήματα του Δήμου και παλεύουν με τις φλόγες.

Επίσης, σε διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της παράκαμψης προς Βελεστίνο, προχώρησαν οι αρχές λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη το απόγευμα της Τετάρτης (26/7). Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στο Βελεστίνο, η Εθνική Οδός έκλεισε για προληπτικούς λόγους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X