Κοινωνία

Κακοκαιρία Ελπίδα: “Βράζω χιόνι για να φτιάξω γάλα στο μωρό μου” – Καταγγελία σοκ μητέρας

Κακοκαιρία Ελπίδα: “Βράζω χιόνι για να φτιάξω γάλα στο μωρό μου” – Καταγγελία σοκ μητέρας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απελπισία από πολίτες που για τρίτη μέρα ζουν χωρίς ρεύμα και αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, περιμένοντας να δουν πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες.

Στο «φως» έρχεται και καταγγελία – σοκ μητέρας με δύο παιδιά στο Πικέρμι, που αναγκαστικά λιώνει χιόνι για να ταΐσει το μωρό της.

Η γυναίκα βράζει χιόνι σε γκαζάκι για να πιούν νερό, όπως μεταδίδει το MEGA. Η οικογένειά της ζει τρεις μέρες στο σκοτάδι, χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό και με δύο μωρά.

Μάλιστα, αναγκάζεται να βράσει το χιόνι για να φτιάξει γάλα για τα παιδιά της: «Δεν έχουμε αποθέματα νερού για να φτιάξω γάλα», λέει η ίδια.

Όπως περιγράφει, έχει δύο παιδιά, έξι μηνών και τριών ετών και λέγοντας πως μέσα στο σπίτι τους έχουν 12 βαθμούς Κελσίου, προσθέτει ότι «το μικρό (παιδί) αρρώστησε μέσα στο σπίτι, είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα».

Την ίδια ώρα, σε παρόμοιες συνθήκες ζουν και οι άνθρωπο από τον Νέο Βουτζά μέχρι τα Γλυκά Νερά, όπου επικρατεί απόλυτο σκοτάδι και τσουχτερό κρύο.

Πολλά τα προβλήματα και στην Αγία Παρασκευή, όπου κάτοικοι είναι χωρίς ρεύμα για τρίτη μέρα και με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να βρουν βοήθεια από την πολιτεία, ανάμεσα σε πεσμένα δέντρα, καλώδια και πυλώνες της ΔΕΗ «έτοιμους να εκραγούν».

«Εδώ υπάρχει καλώδιο της ΔΕΗ πεσμένο, το οποίο ίσως δημιουργήσει καμιά έκρηξη γιατί στις πάνω περιοχές έχουν γίνει εκρήξεις. Είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. Ζητάμε βοήθεια από την Πολιτική Προστασία και από την Περιφέρεια, εδώ και 25 ώρες μας αγνοούν» περιγράφει κάτοικος.

Παρόμοια εικόνα και στη Φιλοθέη, με κατοίκους να παραμένουν επίσης για τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα.
«Ελπίζω να γίνει κάτι, έχω χάσει κάθε ελπίδα πλέον», λέει μητέρα τριών παιδιών, που παραμένουν στο σπίτι τους για τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα.

«Από τη ΔΕΔΔΗΕ δεν μας λένε τίποτα, δεν ξέρουν τίποτα. […] Τρίτο βράδυ έρχεται χωρίς ρεύμα, με τρία ανήλικα παιδιά, έχουμε παγώσει, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Δεν έχουμε θέρμανση, δεν έχουμε τηλέφωνο».

«Δεν μας έχουν ενημερώσει. Μας έχουν ξεχάσει τελείως» καταλήγει η μητέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X