Κοινωνία

Κατερίνη: Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης

Κατερίνη: Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα να τεθούν όλες οι δημοτικές ενότητες Κατερίνης σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης κατέθεσε ο Δήμος Κατερίνης στην Πολιτική Προστασία, λόγω των πολύ έντονων βροχοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν ήδη δημιουργήσει.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, δήλωσε πως κατατέθηκε σήμερα αίτημα για να μπει ο δήμος σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης, καθώς σε ολόκληρο τον νομό έχουν ήδη σημειωθεί σοβαρά προβλήματα και η πόλη θωρακίζεται για τα νέα έντονα φαινόμενα που αναμένονται την Τετάρτη.

«Κάναμε αίτημα για να μπούμε σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης, καθώς ο νομός είχε παντού προβλήματα. Είχαμε πρόβλημα στο Σβορώνο Πιερίας. Ένα ρέμα, που υπό κανονικές συνθήκες έρεε αμελητέας ποσότητας νερό, παραφούσκωσε! Ευτυχώς δεν υπήρξαν μεγάλες καταστροφές, πέρα από πλημμύρες στα γύρω χωράφια και σε κάποιες αυλές σπιτιών. Επίσης είχαμε πρόβλημα με τα φράγματα της Εξοχής και του Τριλόφου. Φοβηθήκαμε για τον ποταμό Πέλεκα, αλλά ξεπεράσαμε τον κίνδυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Κουκοδήμος, μιλώντας στο GRTimes.gr.

Η θεομηνία που έπληξε την Πιερία από χθες το βράδυ με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν από το Θερμαϊκό κόλπο, είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στο παραλιακό οδικό δίκτυο της Κατερίνης, ενώ τα κύματα διάβρωσαν την ακτή και η θάλασσα εισέβαλε στη στεριά.

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε συμβουλές για τους πολίτες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή φωτογραφιών: GRTimes

Επίθεση με βιτριόλι: Tέσσερα πρόσωπα στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X