Κοινωνία

Ορφανοτροφείο κολαστήριο: Απομακρύνθηκαν πέντε εργαζόμενοι, στον εισαγγελέα οι φάκελοι

Ορφανοτροφείο κολαστήριο: Απομακρύνθηκαν πέντε εργαζόμενοι, στον εισαγγελέα οι φάκελοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απομακρύνθηκαν από το ορφανοτροφείο της Αττικής οι πέντε εργαζόμενοι που ερευνώνται για άμεση ή έμμεση εμπλοκή στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Οι καταγγελίες σε βάρος τους μιλούν για σοβαρά αδικήματα εις βάρος των παιδιών της δομής και έτσι μέχρι τη διαπίστωσή τους από έρευνα των Αρχών, απομακρύνθηκαν.

«Όντας σε στενή επικοινωνία με τη δομή και μετά από έντονες πιέσεις, πέντε εργαζόμενοι άμεσα η εμμέσως εμπλεκόμενοι με το συμβάν, έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο εργασίας τους, δεν δουλεύουν εκεί» γνωστοποίησε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τα πέντε αγόρια ηλικίας από επτά έως και 11 ετών που φέρεται να είχαν σεξουαλική σχέση με την παρουσία εργαζομένων του ορφανοτροφείου, ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις τους στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», όπου με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκαν προσωρινά, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

Τα αποτελέσματα της παιδοψυχιατρικής αλλά και της ιατροδικαστικής εξέτασης βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα.

Τα πέντε παιδιά φιλοξενούνται ακόμη στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ ξεκίνησαν και οι καταθέσεις τους στις Αρχές, στις οποίες περιέγραψαν σοκαριστικές σκηνές από την κακοποίησή τους.

Προσφάτως, νηπιαγωγός που εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο ορφανοτροφείο – κολαστήριο έδωσε νέα διάσταση στο σοκαριστικό σκηνικό που είχε στηθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες του ιδρύματος.

«Για όσα συμβαίνουν στο Ίδρυμα ευθύνονται: η πρόεδρος, που γνώριζε όσα συμβαίνουν και άφηνε να συνυπάρχουν παιδιά με τόση διαφορά ηλικίας και διαφορετικές ανάγκες, χωρίς να βρίσκει λύση για όσα θέματα δημιουργούνται.

Η κοινωνική υπηρεσία, που δεν έχει κάνει κάτι για να σωθούν αυτές οι ψυχές. Ο ψυχολόγος, που δεν κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει. Η υπεύθυνη του Ιδρύματος και το προσωπικό, που με τη στάση τους καλύπτουν τις πράξεις των υπολοίπων», είχε πει χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Οι περιγραφές, δε, για τα όσα διαδραματίζονταν μεταξύ παιδιών του Ιδρύματος σοκάρουν.

«Ο 7χρονος μιλούσε συνέχεια για το σεξ, κατέβαζε ακόμα και στο σχολείο τα παντελόνια του. Μιλούσε πολύ άσχημα, χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές την τζαμαρία. Μου είπε ότι στο σπίτι με τη μαμά και τον μπαμπά βλέπει ταινίες ακατάλληλου περιεχομένου. Ενημέρωσα την κοινωνική υπηρεσία αλλά και πάλι τίποτα», πρόσθεσε η νηπιαγωγός.

Η νηπιαγωγός κατήγγειλε επίσης τις αποτρόπαιες συνθήκες διαβίωσης μέσα στο ορφανοτροφείο όπου, εκτός από περιστατικά ξυλοδαρμού, είχε καταγραφεί και αλλαγή δοσολογίας σε φαρμακευτική αγωγή, όπως είπε:

«Στις 6 Οκτωβρίου μας δόθηκε οδηγία να χορηγήσουμε ληγμένο φάρμακο σε ενός έτους παιδί. Τα παιδιά στερούνται ακόμη και τα βασικά, όπως το κατάλληλο φαγητό. Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν πολύ λίγα ρούχα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X