Κοινωνία

Πανελλήνιες 2021: Οι ημερομηνίες για τα ειδικά μαθήματα και τα εξεταστικά κέντρα

Πανελλήνιες 2021: Οι ημερομηνίες για τα ειδικά μαθήματα και τα εξεταστικά κέντρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει ένα ή και περισσότερα ειδικά μαθήματα θα εξετασθούν εντός του χρονικό διαστήματος 29 Ιουνίου – 9 Ιουλίου.

Το υπουργείο δίνει αναλυτικά τα λίστα με τα εξεταστικά κέντρα όπου θα διενεργηθούν οι εξετάσεις, αλλά και παρέχει οδηγίες προς τους εξεταζόμενους.

Το πρόγραμμα εξέτασης των ειδικών μαθημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Τρίτη 29/6: Αγγλικά, 10:00

Τετάρτη 30/6: Γερμανικά, 8:30

Πέμπτη 1/7/, Ελεύθερο Σχέδιο, 8:30

Παρασκευή 2/7: Γραμμικό Σχέδιο, 8:30

Δευτέρα 5/7: Γαλλικά, 8:30

Τρίτη 6/7: Ισπανικά, 8:30

Τετάρτη 7/7: Ιταλικά, 8:30

Πέμπτη 8/7: Αρμονία, 8:30

Παρασκευή 9/7: Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων 16:30

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τα εξεταστικά κέντρα.

Οδηγίες για τους υποψηφίους

Υπενθυμίζεται πως η ώρα προσέλευσης των υποψηφίων είναι 08:00, εκτός από το μάθημα των Αγγλικών που είναι 09:30, και του Έλεγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 16:00.

Η διάρκεια της εξέτασης των μαθημάτων ξένων γλωσσών είναι τρίωρη, ενώ για το Σχέδιο, Γραμμικό και Ελεύθερο, είναι έξι. Τέλος, το ειδικό μάθημα Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων έχει διάρκεια εξέτασης, κατά προσέγγιση, 20 λεπτά.

Το υπουργείο ενημερώνει πως κατά την εξέτασης του Γραμμικού Σχεδίου, δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ.

Πρέπει να έχουν μαζί τους, λοιπόν, πινακίδα σχεδίασης, διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, σε διάσταση περίπου Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ασπίδα σβησίματος, ξύστρα – καμπάνα κ.λ.π.). Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα χρήσης μεγεθυντικού φακού.

Απαγορεύεται, όμως, η χρήση συστήματος σχεδίασης, όπως ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων και κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα : είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), μοιρογνωμόνιο, καθώς και υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερς).

Όσον αφορά στην εξέταση του Ελεύθερου Σχεδίου, σημειώνεται πως οι υποψήφιοι θα λάβουν χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ.

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους πινακίδα σχεδίασης, διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα. Επίσης, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση οργάνων σχεδίασης και η χρήση σπρέι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X