Κοινωνία

Σχολεία: Στην τελική ευθεία η φετινή σεζόν – Πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Σχολεία: Στην τελική ευθεία η φετινή σεζόν – Πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερο από μήνας έχει μείνει πλέον για την λήξη των μαθημάτων στα γυμνάσια και τα λύκεια. Επίσης στην τελική ευθεία βαδίζουμε και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη σε τροχιά προετοιμασίας.

Το τελευταίο κουδούνι μαθημάτων θα ακουστεί στις 17 Μαΐου στα λύκεια και στις 29 Μαΐου στα γυμνάσια της επικράτειας. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 31 και 30/5, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, ως ημερομηνία λήξης μαθημάτων των λυκείων έχει οριστεί η 17η Μαΐου. Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ λυκείου θα διεξαχθούν από τις 20 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου. Η 21η Ιουνίου εξάλλου, έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων. Για τους μαθητές της Γ’ λυκείου, οι απολυτήριες εξετάσεις θα διεξαχθούν 20-27 Μαΐου, με καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Το πρόγραμμα

Αναφορικά με τα γυμνάσια, η ημερομηνία λήξης μαθημάτων έχει οριστεί η 29η Μαΐου και επίσης έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο διάστημα 3-17 Ιουνίου. Τα μαθήματα για τους πιο μικρούς μαθητές και μαθήτριες θα συνεχιστούν για περίπου έναν μήνα ακόμη, μιας και το διδακτικό έτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα λήξει στις 14 Ιουνίου.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των εξετάσεων των ΓΕΛ, η διαδικασία θα αρχίσει στις 31 Μαΐου με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Στην συνέχεια, την Τρίτη 4 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και την Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας). Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), την Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Θα μεσολαβήσει κενό, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων  θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής: Έναρξη Πέμπτη 30 Μαΐου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα). Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5-11 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου. Ομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από 17 έως 28 Ιουνίου.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X