Κοινωνία

Παπαευαγγέλου: Η πανδημία αφορά κυρίως τους νέους – Στο επίκεντρο Αττική, Κρήτη, Β. Αιγαίο

Παπαευαγγέλου: Η πανδημία αφορά κυρίως τους νέους – Στο επίκεντρο Αττική, Κρήτη, Β. Αιγαίο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ανέφερε πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού κυρίως στους νέους, ενώ στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκονται η Αττική, η Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο.

Τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 9.000, όπως τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου, ενώ σημείωσε ότι η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες άλλαξε την επιδημιολογική εικόνα.

Υπογράμμισε ότι μειώθηκε κατά μία 10ετία ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων μέσα σε δύο εβδομάδες. Ο κύριος όγκος των νέων κρουσμάτων αφορά τα άτομα ηλικίας 15-40 ετών.

«Η πανδημία έχει αλλάξει πρόσωπο. Αφορά κυρίως νέους» σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου. Ο συνωστισμός, ιδιαίτερα στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, όπως είπε, συνέβαλε στην άνοδο των κρουσμάτων. Στην Αττική η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι τα 22 έτη. Το 51% των νέων μολύνσεων διαγνώστηκαν με self test.

Σε σχέση με την μετάλλαξη Δέλτα, τόνισε πως κανείς από όσους νοσηλεύτηκαν το τελευταίο διάστημα δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Σε ό, τι αφορά τη μάσκα, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους (και τα Μέσα μεταφοράς) αλλά και στους ανοικτούς με συγχρωτισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X