Κοινωνία

Πέτρος Φιλιππίδης: Στις φυλακές Τρίπολης ο ηθοποιός – Οι πρώτες εικόνες

Πέτρος Φιλιππίδης: Στις φυλακές Τρίπολης ο ηθοποιός – Οι πρώτες εικόνες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις φυλακές Τρίπολης έφτασε λίγο πριν τις 14:00 ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος πλέον θα υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό και θα παραμείνει 14 ημέρες σε καραντίνα πριν οδηγηθεί στο κελί του.

Στις φωτογραφίες από τη μεταγωγή του φαίνεται με χειροπέδες, μαύρα ρούχα και μαύρο καπέλο να μπαίνει στο όχημα που τον οδήγησε στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Μεταγωγή του προφυλακιστέου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ηθοποιού, Πέτρου Φιλιππίδη, από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές Τρίπολης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης διανυκτέρευσε στη ΓΑΔΑ καθώς κατά την απολογία του δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα που ζήτησαν την προφυλάκισή του. Έτσι, ο ηθοποιός, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα εκτέλεσης των ποινών πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Στις φυλακές της Τρίπολης όπως φαίνεται και στις εικόνες, ο ηθοποιός είναι ντυμένος με πιο ελαφριά ρούχα, ένα πουκάμισο και βερμούδα, ενώ έχει μαζί του δύο βαλίτσες.

Στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα παραμένει προφυλακισμένος και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πάντως, ο ηθοποιός επιμένει στην αθωότητά του, αρνείται τις κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, ενώ έμεινε εμβρόντητος και από την απόφαση προφυλάκισης καθώς φέρεται να είπε «δεν το πιστεύω. Δεν το περίμενα αυτό που μου κάνατε. Δεν είναι δυνατόν». Μάλιστα, στην Ευελπίδων για την απολογία του είχε πάει συνοδεία της συζύγου και του γιου του.

 

Οι καταγγγελίες

Τον χορό των καταγγελιών που οδήγησε στην πτώση του δημοφιλούς και άλλοτε ιδιαίτερα αγαπητού ηθοποιού άνοιξαν οι, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη.

Οι τρεις ηθοποιοί κατέθεσαν εγγράφως τις καταγγελίες τους στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τους από τον ηθοποιό, δίνοντας το θάρρος σε τρεις γυναίκες να μιλήσουν για την οδυνηρή εμπειρία τους με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι πράξεις που του αποδίδονται από τρεις γυναίκες συνέβησαν, όπως έχουν καταγγείλλει, το 2008, το 2010 και το 2014.

Σε ό,τι αφορά τον βιασμό, η γυναίκα που στρέφεται κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αναφέρει πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά μέσα στο θέατρο «Ήβη» το 2008 και ενώ είχε πάει σε επαγγελματική συνάντηση.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία του βιασμού, ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι επιχείρησε να την προσεγγίσει ερωτικά και έκανε λόγο για εμμονή που είχε μαζί του η καταγγέλλουσα.

«Δεν της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμα και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση, τόσο εμένα όσο και την σύζυγό μου», είχε υποστηρίξει στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα, αρνούμενος την κατηγορία.

Το δεύτερο αδίκημα για απόπειρα βιασμού, φέρεται να συνέβη τον Φεβρουάριο του 2010 όταν η δεύτερη καταγγέλλουσα είχε επισκεφθεί το θέατρο «Μουσούρη» για να παρακολουθήσει τον Πέτρο Φιλιππίδη σε θεατρική παράσταση.

Είχε προηγηθεί επαγγελματικό ραντεβού μεταξύ των δυο ηθοποιών στο οποίο είχε συμφωνηθεί να αναλάβει ρόλο στο συγκεκριμένο θεατρικό έργο.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του, ωστόσο, εκείνη ξέφυγε και προειδοποίησε τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι θα μιλήσει με εκείνον να την απειλεί, σύμφωνα με την καταγγελία, ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Η τρίτη γυναίκα που κατήγγειλε επίσης απόπειρα βιασμού, κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο το 2014 για να του ζητήσει εργασία.

Εκείνος προσφέρθηκε να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, ωστόσο την οδήγησε με το αμάξι του σε δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα επιχείρησε να τη βιάσει, αφού πρώτα κλείδωσε τις πόρτες του οχήματος του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X